Bakan Selçuk'tan ünlü müzisyene yanıt

Bakan Selçuk'tan ünlü müzisyene yanıt
Türkiye’nin köklü gruplarından Pentagram’ın vokalisti Ogün Sanlısoy’un otizmli oğlunun eğitimi ile ilgili yaptığı paylaşıma Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan yanıt geldi.

Ünlü müzisyen Ogün Sanlısoy, geçtiğimiz günlerde attığı tweetler ile otizmli çocukların eğitimi ile ilgili çarpıcı bir açıklama yapmıştı. Heavy metal grubu Pentagram’ın vokalisti Sanlısoy, otizmli çocuğu Ozan Barış'ı zorunlu eğitim sisteminden alıp evde kendileri eğitim vermek istediklerini belirten bir tweet attı.

Sanlısoy, attığı tweetlerde, “Oğlumuz Ozan Barış, okulda iyi bir eğitim alsın diye yıllardır yaptığımız mücadeleden vazgeçiyoruz. Otizmli çocukların eğitim sorunları, çocukların ve ailelerin durumu inanın bildiğinizin çok ötesinde. Çocuğumuzun zorunlu eğitim sisteminden muaf tutulması isteğimizi, bilgilerinize sunuyorum. Bundan sonra gerekli eğitimi, evde kendimiz vermek için var gücümüzle çalışacağız. Uygun bir vaktinizde, Ozan ile yaptığımız bu şarkıyı, gözlerinizi kapatıp dinlemenizi de ayrıca rica ediyorum. Sevgi ve saygılarımızla…” ifadelerini kullandı.

ogun-bir.pngogun2.png

ZİYA SELÇUK’TAN YANIT

Ogün Sanlısoy’un attığı tweetlere Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan yanıt geldi. Twitter hesabından Sanlısoy’a yanıt veren Selçuk, “Ozan Barış'ın ve özel evlatlarımızın okul ve eğitim hayatı bizler için çok değerli. Bahsettiğiniz sorunları hep birlikte aşacağız. En yakın zamanda bir araya gelelim, konuşalım. Ozan'a selamlar…” dedi.

ziya-selcuk.png

Ogün Sanlısoy ise Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un yanıtına teşekkür etti.

İlgili Haberler