Bakan Soylu korkunç gerçeği açıkladı: 8 milyon göçmen…

Bakan Soylu korkunç gerçeği açıkladı: 8 milyon göçmen…
İçişleri Bakanı Süleyman Soulu yazılı ve görsel basının Ankara temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda “8 milyonun üzerinde hemen harekete geçebilecek bir göç kitlesi var. Bu çerçeve içerisinde etrafındaki coğrafyayla ilişkini yönetmeye çalışan bir Türkiye var.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Medya temsilcileri ile göç buluşması" adı altında yazılı ve görsel basının Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. Gölbaşı''nda bulunan Vilayetler Evi''nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bakan Soylu, önemli açıklamalarda bulundu.

 

“GÖÇ DURUMUNA MÜSAİT 8 MİLYON KİŞİ VAR”

Civardaki ülkelerden göç durumu olmaya müsait 8 milyondan fazla kişinin olduğunu aktaran Bakan Soylu, “Göç potansiyeli olan 2 milyon Afgan, İran sınırında var. 3.9 milyon İdlib’de var. 1.2 milyon Cerablus, Azez, Mare, El Bab, Çobanbey bölgesinde var. 550 - 600 bin Afrin’de var. 350 bin de Resulayn ve Tel Abyad’da var. Yani 8 milyonun üzerinde hemen harekete geçebilecek bir göç kitlesi var. Bu çerçeve içerisinde etrafındaki coğrafyayla ilişkini yönetmeye çalışan bir Türkiye var. Sadece son 5 yılda Doğu ve Güneydoğu sınırlarımızda 2 buçuk milyon Türkiye’ye girmek için baskı yaptı ve engellendi. Bizim yakalayıp geri gönderme mekanizmasıyla geri göndermeye çalıştığımız kaçak göçmen sayısı da 306 bin. 306 bin 138 kişiyi geriye gönderdik. Dünyada bu kadar güçlü bir geri gönderme mekanizması yok” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE DE 700 BİNİN ÜZERİNDE SURİYELİ ÇOCUK DOĞDU”


Türkiye’de 3 milyondan fazla geçici koruma statüsü altında Suriyelinin olduğunu söyleyen Bakan Soylu, “2021 yılı sonuna kadar toplam istisnai olarak 84 bin 152’si çocuk olmak üzere 193 bin 293 Suriyeli Türk vatandaşı oldu. Türkiye’de de 700 binin üzerinde Suriyeli çocuk doğdu. 3 milyon 700 bin civarında olmak üzere Türkiye’de geçici koruma statüsünde Suriyeli var. Bunlar birçok kez sayılıyor. 2011 yılından itibaren bunları hepsinin kaydı alındı. Gelir gelmez sağlık taramaları yapıldı. Kamplara alındı. Gelir gelmez Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Diyanet İşleri Başkanlığı’na kadar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan tüm kurumlarımıza kadar bunlarla ilgili Türkçe olmak üzere tüm uyum çalışmalarımız başladı” dedi.