Bebeğinizin gelecekteki sağlığını için cinsiyetini öğrenmek için doğumu beklemeyin

Bebeğinizin gelecekteki sağlığını için cinsiyetini öğrenmek için doğumu beklemeyin
Yeni bir furya olan "çocuğumuzun cinsiyetini doğuma kadar doktorumuza sormayacağız" fikrinden acilen vazgeçmeniz gerektiğini bilim insanları açıkladı. İşte cinsiyeti önceden öğrenmenin önemi...

WebTekno''dan aktarılan bilgilere göre; popüler olan ''bebeğin cinsiyetini doğduktan sonra öğrenme'' geleneğinin oldukça sağlıksız bir durum olduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırmalara göre bebeğin cinsiyetini öğrenmeden doğuma kadar bekleyen anneler, bebeklerinin geleceğini olumsuz etkileyebiliyor. Cinsiyeti doğumdan önce öğrenilen bebekler, gelecekteki hayatlarında daha sağlıklı olabiliyor.

Trofoblast Araştırma Merkezi''ndeki Cambridge Üniversitesi Fizyoloji Geliştirme ve Sinirbilim Bölümü''nden bir grup bilim insanının yaptığı çalışmalara göre bebeğin cinsiyetini hamilelik sürecine öğrenmek hayati önem taşıyor. Çünkü anne, cinsiyetini bilmediği bebek için yanlış beslenme uygulamalarında bulunabilir. Bebeğinin sağlığını böylece olumsuz yönde etkileyebilir.

Bir erkek bebeğe gebe olan annenin plasenta yoluyla daha fazla besin ve oksijen salgılaması gerekir. Erkek bebekler, kız bebeklere göre daha fazla besine ve oksijene ihtiyaç duyar. Anne, gebelik sürecinde bebeğin cinsiyetini bilmediği zaman beslenme koşullarını net bir şekilde ayarlayamayabilir. Bu da daha fazla besin isteyen erkek bebeğin yeterince besin alamamasını ve sağlıksız bir şekilde dünyaya gelmesini tetikleyebilir.

Bu açıdan bebeğin cinsiyetini erkenden öğrenen aileler, doktorlarının da yönlendirmesi ile birlikte doğru beslenme ve yaşam koşulları edinebilir. Bebeğe göre beslenip yaşamak, doğal olarak bebeğin hem o anki sağlığını, hem de gelecekteki sağlığını belirleyecektir.

İlgili Haberler