Bedelli askerlik için önemli iddia

Bedelli askerlik için önemli iddia
Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da açık kapı bırakması ile tekrar gündeme gelen bedelli askerlikte yaş sınırı ve ücret için yeni iddialar ortaya atıldı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın seçimden sonra değerlendirileceğini söylediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da açık kapı bıraktığı bedelli askerlik için yeni bir iddia ortaya atıldı.

Hükümete yakın kaynaklara göre, yaş sınırı 28 olması, ücretin ise 20 ile 25 bin lira olabileceği iddia edildi. Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'nın ortak çalışma yaptığı bildirildi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, mayıs ayı başında yaptığı açıklamasında bedelli askerliğin gündemlerinde olmadıklarını söylemişti. Erdoğan, Afrin ve Fırat Kalkanı harekatlarına değinerek "Bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil. Hele gele bir tarafta Afrin bir tarafta Fırat Kalkanı varken, bu şehitlerimize özellikle gazilerimize saygısızlık olur. Bu işlerin istismarını yapanlar da çok çok fazla" demişti.

AKŞENER NE DEDİ?

Akşener henüz bedelli askerlikle ilgili güncel bir açıklamada bulunmadı. Ancak Akşener, bedelli askerlik konusu üzerinden hükümeti eleştirmişti:

"Kaç zamandır bedelli askerlik çıkmıyor. Neden? Çünkü bunların bedelli ile işleri bitti. Kendi çocuklarını kurtardılar. Ben diyorum ki madem operasyona bu kadar heveslisiniz kendi çocuklarınızı gönderin bu kadar basit. Kendi çocuklarınızı bu harekâtın ön saflarında, birliklerin içerisinde görmek istiyoruz.

İNCE NE DEDİ?

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de bedelli askerlikle ilgili şu fikirlerini dile getirmişti:

''Bedelli askerlik benim gündemimde yok. Kızabilirler bana, profesyonel ordu neden olmasın, Ama Türkiye'de devlet okullarında okumuş 8 ay gitmiş er olarak askerlik yapmış birisi olarak, kendi çocuğu askerlik yapmış bir çocuğun babası olarak, Türkiye'de bu terörle mücadele sorununu çözmeden ben böyle bir şeyi gündeme getirmem."

İlgili Haberler