Bekir Pakdemirli görevden affını istese bunları yapar mıydı? ''Neden sabahına program yapsın ki?''

Bekir Pakdemirli görevden affını istese bunları yapar mıydı? ''Neden sabahına program yapsın ki?''
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kabul edilmesinden bu yana görevinden ‘affını isteyen’ 8. bakan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli oldu. Pakdemirli tıpkı kendinden önceki 7 bakan gibi arkasında birçok soru işareti bıraktı.

İstikrar için getirildiği açıklanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, yaklaşık 4 yılda kendi kabinesinin istikrarını koruyamadı. İlk kabinenin belirlendiği 10 Temmuz 2018''den bu yana tam 8 bakan değişti.

* İlk olarak 28 Mart 2020 tarihinde Resmi Gazete''de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan görevden alındı. Mehmet Cahit Turhan''ın yerine Adil Karaismailoğlu atandı.

* Instagram hesabından 8 Kasım 2020''de paylaştığı açıklamayla istifa eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak''ın bu talebi, 27 saat sonra 9 Kasım 2020''de kabul edildi. 10 Kasım 2020 tarihinde yerine Lütfi Elvan atandı.

* 2 Aralık 2021’de ise Lütfi Elvan Hazine ve Maliye Bakanlığı''ndan istifa etti, yerine yardımcısı Nureddin Nebati atandı.

* Odatv''nin duyurduğu Ticaret Bakanlığına eşinin şirketi üzerinden değerinden yüksek fiyata dezenfektan alımı yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 21 Nisan 2021 tarihinde görevden alındı, yerine AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş atandı.

* Yine 21 Nisan 2021 tarihinde Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı bölündü; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk görevden alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine de Vedat Bilgin getirildi.

* Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk''un istifası, Resmi Gazete''de 6 Ağustos 2021 tarihli kararla öğrenildi. Kararda Selçuk''un "görevden affını istediği" söylenerek yerine Mahmut Özer atandı.

* Adalet Bakanı Abdulhamit Gül görevinden istifa etti. Gül''ün yerine görevi devraldığı Bekir Bozdağ yeniden atandı.

Son bakan değişikliği ise dün gece yaşandı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli istifa etti. Yerine Vahit Kirişci atandı. Pakdemirli sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 10 Temmuz 2018’den itibaren sürdürdüğüm Bakanlık görevimden ayrılmış bulunuyorum. Görevden af talebimi kabulleri için kendilerine şükranlarımı arz ediyor, yeni Bakanımız Sn. Vahit Kirişçi’ye başarılar diliyorum.ifadelerine yer verdi.

Pakdemirli her ne kadar ‘görevden affını’ talep ettiğini belirtse de durum hiç de öyle görünmüyor. Erzincan AK Parti il başkanlığının sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı gönderide 4 Mart (Bugün) saat 09.30’da eski Başbakan Binali Yıldırım ve Bekir Pakdemirli’nin Erzincan’ı ziyaret edeceğini belirten görsel kafalarda soru işareti bıraktı.

Özellikle sosyal medyada kullanıcılar “Affını isteyecek adam neden istifa edeceği gecenin sabahına program yapsın ki?” yorumlarına sebep oldu.

İlgili Haberler