Berat Albayrak: “Türkiye’nin borç karnesi sağlam”

Berat Albayrak: “Türkiye’nin borç karnesi sağlam”
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kendi yönettiği kurumun açıkladığı verilere rağmen Türkiye’nin borç karnesinin ‘sağlam’ olduğunu savundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Davos zirvesine yaptığı konuşmada Türkiye’nin borç karnesinin ‘sağlam’ olduğunu savundu. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı verilere göre, merkezi yönetimin brüt borç stoku 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle bir trilyon 328 milyar 800 milyar lira oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dünya Ekonomik Forumu'nda konuştu. Albayrak, "Türkiye'nin borç karnesi çok sağlam" dedi.

Bakan Albayrak, Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda oturuma katıldı. Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmeler yapan Albayrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye'nin borç karnesi çok sağlam. Borç oranı görece yüksek olan özel sektörün dahi benzerlerine göre durumu iyi."

"Özel sektörün borcunun bir bölümü ihracatçıların karşılıklı kredileri kaynaklı"

"Türkiye'nin yerel krizlerin üstesinden gelme konusu.”

BORÇ STOKU BİR TRİLYON LİRANIN ÜZERİNDE

Bakan Albayrak’ın açıklamasına rağmen, merkezi yönetimin borcundaki son durum açıklanan son verilerle gözler önüne serilmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, merkezi yönetimin bürüt borç stoku 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle bir trilyon 328 milyar 800 milyar lira oldu. Borç stokunun 668,5 milyar TL tutarındaki kısmı Türk Lirası cinsi, 660,2 milyar TL tutarındaki kısmı döviz cinsi borçlardan oluştu.