Beşiktaş'ın iflası istendi 'Milyonlarca taraftara büyük şok'

Beşiktaş'ın iflası istendi 'Milyonlarca taraftara büyük şok'
Beşiktaş'ta uzun bir süre boyunca forma giyen Domagoj Vida'nın transferi, kulübe yönelik ilginç bir davaya yol açtığı anlaşıldı.

Halktv'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre; Vida'nın transferiyle ilgili olarak menajerlik şirketi, kulübe yönelik 2 milyon Euro'luk bir fatura sundu.

Şirket, kulübe yönelik yasal takip sürecini başlattı.

Kulüp, takibe itirazda bulundu. Ancak şirket, bu defa kulübün iflasını talep eden bir dava açtı.

İstinaf Mahkemesi tarafından geri çevrilen davayla ilgili ilk duruşma, geçtiğimiz hafta gerçekleşti.

Domagoj Vida'nın yeni takımı belli oldu mu? Yeni sezonda nerede oynayacak? | Goal.com Türkçe

İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde ele alınan hukuki süreç, Hırvat futbolcu Vida'nın 4 Ocak 2018 tarihinde Beşiktaş'a transferiyle ilgili olarak ortaya çıktı.

Vida'nın menajeri, Global Menajerlik şirketi ile kulüp arasında 5 Şubat 2018 tarihinde protokol imzaladı.

2 MİLYON EURO’LUK FATURA

Eski futbolcu Uğur Avadan'a ait şirket, sözleşme gereği menajerlik ücreti talebiyle ilgili olarak 1 milyon 935 bin Euro tutarında bir fatura düzenledi. Ancak bu faturaya Beşiktaş tarafından ödeme yapılmadı ve kulüp, söz konusu faturayı şirkete iade etti. İki taraf arasında yapılan görüşmelerden bir sonuç alınamadı ve konu mahkemeye taşındı.

Domagoj Vida gerçeğini açıkladılar! - Orta Çizgi - Beşiktaş Haberleri | Beşiktaş Transfer Haberleri

KULÜBE KARŞI İCRA TAKİBİ

Global Menajerlik, 2022 yılında İstanbul 13. İcra Dairesi'nde Beşiktaş Futbol Yatırımları San. ve Tic. AŞ'ye karşı icra takibi başlattı. Kulüp avukatları, bu takibe karşı itirazda bulundu. Ancak, şirket avukatları bu itirazı kabul etmeyerek, itirazın iptali ve Beşiktaş'ın iflası istemiyle mahkemeye dava açtı.

BEŞİKTAŞ: İSTENEN PARA FAHİŞ

Global Menajerlik adına mahkemeye sunulan 22 Ekim 2022 tarihli dava dilekçesinde ‘menajerlik paramızı alamadık’ derken Beşiktaş adına yapılan savunmada ise özetle “Protokolde tahkim şartı var. Ticaret mahkemesi yetkili değil. Beşiktaş’a karşı iflas davası açılması hukuka aykırı. Taraflar arasında herhangi bir menajerlik sözleşmesi de yok. Davacının alacağı varsa bile bu zamanaşımına uğradı. Talep edilen ücret de fahiş” denildi.

İSTİNAF O KARARI KALDIRDI

Mahkeme, gerçekleştirdiği değerlendirme sonucunda, davayı 'tahkim şartı' sebebiyle reddetme kararı aldı.

Global Menajerlik'in avukatı, bu karara itirazda bulundu. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 17. Hukuk Dairesi, dosyayı inceleyerek ilk derece mahkemesinin kararını iptal etti.

whatsapp-image-2024-01-29-at-08-21-21.jpeg

Beşiktaş'ın mali sıkıntılarıyla başa çıkmak için iflas başvurusunda bulunan menajer Uğur Avadan'ın, Mertens ve Torreira'nın transfer süreçlerinde etkili olduğu ortaya çıktı.

Kararın gerekçesinde şu değerlendirme yer aldı:
“İflas davaları basit usule tabi. Mahkemece, hak arama özgürlüğünü kısıtlayacak şekilde tahkim şartının varlığı nedeniyle davanın usulden reddine karar vermesi yerinde değil.”

İLK DURUŞMA 25 OCAK’TA YAPILDI

Daire'nin ilk derece mahkemesini kaldırmasının ardından dosya, tekrar İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne gönderildi.

Yeniden gözden geçiren mahkeme, ilk duruşma için 25 Ocak tarihini belirledi. Söz konusu duruşmada, taraflar taleplerini ve savunmalarını sundular.

Bu esnada, Beşiktaş'ta 4,5 sezon boyunca görev yapan savunma oyuncusu Vida, 2 yıl önce Yunanistan Süper Lig takımlarından AEK'e transfer olmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.