Bilim insanları akciğerlerle ilgili flaş araştırmayı duyurdu

Bilim insanları akciğerlerle ilgili flaş araştırmayı duyurdu
İsveç’teki Karolinska Enstitüsü’nden bilim insanları tarafından yapılan araştırmada korona virüsün akciğere saldırısı ile ilgili önemli bilgiler ortaya çıktı. Bilim insanları, akciğerdeki bazı hücrelerin korona virüsün işini kolaylaştırdığını açıkladı.

Popular Sciencde'de yer alan habere göre korona virüsün en fazla saldırdığı organların başında gelen akciğerle ilgili dikkat çeken bilgiler ortaya çıktı. İsveç’teki Karolinska Enstitüsü’nde çalışan araştırmacılar tarafından gerçekleştirilen çalışmada korona virüs ve akciğer arasındaki bağlantıya ilişkin bilgiler ortaya çıktı.

Araştırmaya göre Akciğerlerin yapısı, onları hem havadan hem de kandan gelen virüs ve bakterilere maruz bırakıyor. Makrofajlar(bağışıklık hücreleri) ise, yaptıkları diğer birçok şeyin yanı sıra akciğerleri bu gibi saldırılardan da koruyan bağışıklık hücreleri. Fakat akciğer makrofajları, belli koşullar altında kronik obstrüktif akciğer hastalığı (COPD) ve COVID-19 gibi ciddi akciğer hastalıklarına da katkıda bulunabiliyor.

İnsanlardaki akciğer makrofajlarının gelişimi üzerinde yapılan araştırmalar, bugüne kadar sınırlı oldu. Uzmanlar, konu ile ilgili çalışmaların artırılması durumunda akciğer bağışıklık hücreleri hakkında daha fazla bilgiye sahip olunacağını belirtiyor.