DHA’nın haberine göre, Edirne''den Avrupa ülkelerine gitmek için yasa dışı yollardan Yunanistan''a geçen bir grup Faslı göçmen, Yunan güvenlik güçlerine yakalandı. İddiaya göre, Yunan güvenlik güçleri, göçmenleri dövüp şok cihazıyla vücutlarına elektrik verdi.

''Bizi dövüp elektrik verdiler'' Sonra da çırılçıplak attılar - Resim : 1

Daha sonra kıyafetlerini aldıkları göçmenleri Türkiye''ye tarafına zorla gönderildi. Türkiye sınırında köylüler tarafından bulunan göçmenlere, giyecek ve yiyecek verildi.

''Bizi dövüp elektrik verdiler'' Sonra da çırılçıplak attılar - Resim : 2

Çıplak ayaklarla İstanbul''a geri gitmeye çalışan göçmenlerden Fas uyruklu Raşit Hamid, Yunan sınır güvenlik güçlerinin şiddetine maruz kaldıklarını söyledi.

''Bizi dövüp elektrik verdiler'' Sonra da çırılçıplak attılar - Resim : 3

Kendileri gibi yaklaşık 200 kişinin de şiddete uğradığını söyleyen Hamid, "Yunanistan''da bizi yakaladılar ve dövdüler. Vücudumuza elektrik verdiler sonra bizi Türkiye''ye geri attılar. Geri attıklarında üzerimizde hiç kıyafet yoktu. Üzerimizdeki kıyafetlerin hepsini köyden verdiler. Şimdi ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

''Bizi dövüp elektrik verdiler'' Sonra da çırılçıplak attılar - Resim : 4

Göçmenler, Edirne''den İstanbul''a gitmek üzere ayrıldı.

''Bizi dövüp elektrik verdiler'' Sonra da çırılçıplak attılar - Resim : 5

''Bizi dövüp elektrik verdiler'' Sonra da çırılçıplak attılar - Resim : 6

''Bizi dövüp elektrik verdiler'' Sonra da çırılçıplak attılar - Resim : 7

''Bizi dövüp elektrik verdiler'' Sonra da çırılçıplak attılar - Resim : 8

''Bizi dövüp elektrik verdiler'' Sonra da çırılçıplak attılar - Resim : 9

''Bizi dövüp elektrik verdiler'' Sonra da çırılçıplak attılar - Resim : 10

''Bizi dövüp elektrik verdiler'' Sonra da çırılçıplak attılar - Resim : 11

''Bizi dövüp elektrik verdiler'' Sonra da çırılçıplak attılar - Resim : 12

(Kaynak: DHA)