Boş yatak bekleyen Aslı yataksızlıktan öldü. Bakan Koca'ya seslenmişti

Boş yatak bekleyen Aslı yataksızlıktan öldü. Bakan Koca'ya seslenmişti
Geçtiğimiz günlerde İzmir’de hastanelerde yatak bulamadığı için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya isyan eden Aslı Özkısırlar, bu sabah hayatını kaybetti.

Tele1''de yer alan habere göre; Aslı Özkısırlar, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak hastaneye bulamadığını söyledi. 2 gün önce hastanede yer bulan Özkısırların bu süreçte iki kez kalbi durdu. Özkısırlar, bu sabah hayatını kaybetti.

“25 GÜNDÜR YATAK BULAMIYORDU”

Özkısırlar’ın 25 gündür hastanelerde yatak bulamadığını anlatan ailesi şu ifadeleri kullandı “Bozyaka Araştırma Hastanesi’nde bir doktor vardı. 25 gündür yatak bulamıyordu. Durumu kötüydü. Doktorlar da bunu söyledi. Bu süreçte nefesi kesildi ve ciğerleri su topladı. Durumu ağırlaşınca Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Orada yoğun bakıma kaldırıldı. Orada da yer olmadığı için Ege Yaşam Hastanesi’nde kaldırıldı. Durumu giderek kötüleşti. Bu sabah da vefat etti. Romatizmal bir hastalığı vardı. Kısa bir süre önce de stent takıldı.” açıklamasında bulundu.

“DEFALARCA KALBİ DURDU”

Olaya ilişkin konuşan İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği üyesi Erkan Erten ise “3-4 yıldır birbirimizi tanıyoruz. Aslı’nın mikrobik bir rahatsızlığı vardı. 90 kiloydu. En son 65 kiloya düştü. Bir süre yürüyemedi. Duymasında da sorun vardı. Uzun süre hastaneye yatmak için sıra bekliyordu. Defalarca kalbi durdu. Bu sabah da yaşamını yitirdi.” ifadelerini kullandı. 

TAKI SATARAK GEÇİMİNİ SAĞLIYORDU

Geçimini sağlaman için kendi yaptığı takıları satan Özkısırlar’ın İzmir’de bulunan takı tezgahına yakınları tarafından çiçekler bırakıldı. Özkısırlar, Altındağ’da bulunan Kokluca Mezarlığı’na defnedilecek.

Özkısırlar’ın hastaneye yatmadan önce Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar ise şu şekilde:

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Özkısırlar’ın hayatını kaybettiğinin sosyal medyada duyurulmasının ardından ‘AslıÖlmediÖldürüldü’ etiketiyle kampanya başlatan Twitter kullanıcıları olaya tepki gösterdi. 

Özkısırlar’ın hayatını kaybetmesine ilişkin paylaşımlardan bazıları şöyle: