Bu balıkları tutmak ve yemek caiz mi? Diyanet açıklasın

Bu balıkları tutmak ve yemek caiz mi? Diyanet açıklasın
Ordu’da meydana gelen olayda, özel bir şirkete ait 2 ton balık, taşındıkları gemideki filenin yırtılması nedeniyle denize dağıldı. Bu haberi duyan Ordulular da sahile koşarak, oltalarını denize doğru attı. Çok sayıda levrek ve somon yakalayan Orduluların yaptığının caiz olup olmadığı ise tartışma yarattı. Gözler Diyanet İşleri Başkanlığı’na çevrildi.

Ordu’da dikkat çeken bir olay meydana geldi. Buna göre Kent merkezine bağlı Kumbaşı sahilinden yaklaşık 3 kilometre açıktaki denizde, özel bir şirket tarafından üretilen kültür balıkların yer aldığı kafeslerden biri önceki gece bilinmeyen nedenle yırtıldı.

yirtilan-kafesten-2-ton-baligin-denize-dagildigini-duyan-oltasini-alip-sahile-kostu-1880-dhaphoto7.jpg

Ağların yırtılmasının ardından kilosu 40 ila 50 lira arasında değişen levrek balıkları ile kilosu 70 liradan 90 liraya kadar çıkan somon balıkları, denize dağıldı.

yirtilan-kafesten-2-ton-baligin-denize-dagildigini-duyan-oltasini-alip-sahile-kostu-1880-dhaphoto10.jpg

GÖZLER DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NDA

Balıkların denizi dağıldığına ilişkin bilgiyi edinen Ordulular da sabahın ilk ışıkları ile soluğu Kumbaşı ve çevresindeki deniz kenarlarında aldı. Oltalarını denize atan Orduluların ağları boş kalmazken, balıkları tutmanın caiz olup olmadığı merak edilmeye başlandı.

yirtilan-kafesten-2-ton-baligin-denize-dagildigini-duyan-oltasini-alip-sahile-kostu-6138-dhaphoto1-001.jpg

Özel şirkete ait olan ve şirketin üretilmesi için para harcadığı balıkların vatandaşlar tarafından tutulmasının dine uygun olup olmadığı tartışmaların odağına yerleşti. 

yirtilan-kafesten-2-ton-baligin-denize-dagildigini-duyan-oltasini-alip-sahile-kostu-6138-dhaphoto11.jpg

Balık tartışmasında gözler son olarak ise Diyanet’ten gelecek olası açıklamaya çevrildi. Buna göre Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın, balıkları pişirmek üzere evlerine götürecek vatandaşların gönlüne bir nebze de olsa su serpeceği kaydedildi.

 

 

 

 

İlgili Haberler