Galatasaray'dan akıllara durgunluk veren karar. Futbolun sırlarını bilen adam Gürel Yurttaş yazdı

Galatasaray'dan akıllara durgunluk veren karar. Futbolun sırlarını bilen adam Gürel Yurttaş yazdı
Galatasaray transfer yapıyor. Ama yapmış olmak için yapıyor sanki.

Bir program, planlama yok gibi. Yoksa bir ay önce bonservisini aldığı adamı bir ay sonra çok daha az bir paraya başka kulübe gönderir mi? Yerine de nasıl oynayacağı meçhul birini getirir mi? Enteresan. Çok enteresan. 

Konuyu nereye getireceğimi anladınız siz. Mostafa Mohammed''in gönderilip, Haris Seferovic''in alınmasından bahsediyorum. Bunu Okan Buruk da son anda öğrendi gibi geliyor bana. Onun kararı olduğunu sanmıyorum. Yoksa gözleri yaşlı bir şekilde kamptan ayrılan Mohamed''i gönderirken bu kadar hüzünlenmezdi.

Şöyle anlatayım.

Galatasaray, Mohamed''i 1.5 yıl önce Mısır''ın Zamalek takımından kiralamıştı. Sonra 4 milyon dolar sayarak bonservisini aldı. Ama enteresandır, 4 milyon dolara aldığı adamı aradan bir ay bile geçmeden 250 bin euroya Fransa''nın Nantes Kulübü''ne kiraladı. Nantes Kulübü Galatasaray''a ne kadar teşekkür etse azdır. 4 milyonluk bir adamı 250 bin euroya almak az iş mi! Bir de satın alma opsiyonu varmış. Nantes isterse sezon sonunda 5 milyon 750 bin euro ödeyerek bonservisini de alacakmış. Umarım başını duvarlara vurmaz Galatasaray! Çünkü Mohammed daha genç. 24 yaşında. Ve sürekli aşama kaydediyor. 1.5 sezonda sarı kırmızılı formayla 19 gol attı. Attırdıkları da var. 

Adam kamptan ağlayarak ayrıldı. Demek ki onun için de sürpriz olmuş bu. Teknik direktör Okan Buruk için de. Yoksa Mohammed''i kamptan uğurlarken bu kadar hüzünlenmezdi.

Galatasaray ne yaptı. Gitti Benfica''dan 30 yaşındaki Haris Seferovic''i aldı. 3.5 takımlı Portekiz Ligi''nde büyük takımlarda yani Porto, Benfica gibi ekiplerde santrfor olarak oynuyorsan gol atmayanı dövüyorlar zaten. Seferovic de Benfica''ya gelene kadar hiçbir yerde doğru dürüst dikiş tutturamamış. Benfica''da iki kez 20 gol barajını aşmış. Gecen sezon ise sakatlığı yüzünden uzun süre forma giyememiş. Bu futbolcunun;

- Bir sezon için kiralama bedeli 1 milyon euro.

- Satın alma opsiyonu var. Yani sezon sonunda 2.5 milyon euro verip, alacak bonservisini Galatasaray.

- Kendisine de bir yıl için net 2 milyon 300 bin euro ödenecek.

Bunlar az para mı? 

Sen bonservisini aldıktan sonra aradan bir ay bile geçmeden Mohamed''i yolla, Seferovic''i al!

Enteresan geldi bana. Düşünüyorum düşünüyorum, çözemiyorum. Neden acaba?

İlgili Haberler