Bursa'da heyecan dolu anlar. Ölüm korkusu ihbar ettirdi

Bursa'da heyecan dolu anlar. Ölüm korkusu ihbar ettirdi
Bursa Ulubat Gölü’nde izin avlanan 3 genç açıldıkları teknenin yakıtı bitince gölde mahsur kaldı. Jandarmaya haber vererek kendilerini ihbar etmek zorunda kalan 3 gence kurtarılmalarının ardından “belgesiz ve kotasız avcılık” yaptıkları gerekçesiyle 6 bin TL ceza uygulandı.

DHA’nın haberine göre, olay Mustafakemalpaşa ilçesi Uluabat Gölü’nde meydana geldi. 23 yaşındaki K.Y., 18 yaşındaki E.I. ve 23 yaşındaki M.I. gece yarısı avlanmak için tekneyle göle açıldı. Ancak kısa süre sonra teknenin yakıtı bitti.
Geri dönemeyen 3 genç, kendilerini jandarma ekiplerine ihbar ederek, yardım istedi.
İhbar üzerine Nilüfer İlçe Jandarma Bot Tim Komutanlığı ekipleri, harekete geçti. Uluabat Gölü’nün içerisinde arama-kurtarma çalışması başlatan ekipler, 1 saat sonra mahsur kalan gençlere ulaştı.
Eskikaraağaç Mahallesi’nde karaya çıkarılan gençler, olay yerine çağırılan sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından aileleriyle evlerine gitti.
2 av tüfeği ele geçirilen teknede vurulmuş halde bulunan 3 ördek ise, Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edildi.
Doğa Koruma ekipleri, K.Y., E.I. ve M.I.’ya 'belgesiz ve kotasız avcılık yaptıkları' gerekçesiyle toplam 6 bin TL ceza uyguladı.