Çevik: "Derdimiz orada bir Kürt devleti kurulur, Kürtler ayaklanır değil"

Çevik: "Derdimiz orada bir Kürt devleti kurulur, Kürtler ayaklanır değil"
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik, Peşmerge yönetimi tarafından düzenlenen sözde bağımsızlık referandumunun sonuçları karşısında Türkiye'nin olası tutumu üzerine konuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik,  Peşmerge yönetiminin düzenlemek istediği referandumla ilgili olarak Habertürk’ten Kübra Par’a konuştu.

Çevik Türkiye’nin bölgeye ekonomik ya da olası askeri müdahalesinin şartlara göre belli olacağını ifade etti.

Çevik, Türkiye’nin, bağımsızlık halinde sözde "Kürdistan'a" yiyecek boykotu uygulamayacağını söyledi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 'Komşumuz aç iken rahat uyuyamayız' sözüne bağlı olduğunu belirtti.

DERDİMİZ 'ORADA BİR DEVLET KURULUR, KÜRTLER AYAKLANIR' DEĞİL'

Çevik, “İsrail gibi, Barzani’nin elinden tutmak çıkarımıza olur muydu?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Hayır olmaz. Bizim derdimiz ‘Orada bir devlet kurulur, Türkiye’deki Kürtler de ‘Biz neden böyle olmuyoruz?’ deyip ayaklanır’ falan değil. Onlar öyle olduğunu sanıyorlar. Değil çünkü orası çekim alanı değil. Oraya gidin yaşayın, Türkiye’ye döndüğünüz zaman Cizre’nin toprağını bile öpersiniz. Türkiye’nin Kürt’ü bu ülkede yaşamaktan çok memnun çünkü buradaki imkânların yüzde 1’i bile orada yok.”

İlgili Haberler