CHP'li Muharrem Erkek'ten MHP'ye "suç duyurusu" yanıtı

CHP'li Muharrem Erkek'ten MHP'ye "suç duyurusu" yanıtı
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “MHP, Millet İttifakı’na zarar vermek istiyor. Çünkü korkuyorlar. Halk, ilk seçimde bu basiretsiz iktidarı gönderecek” dedi.

Barış Yahya ÇİNÇİN / YENİÇAĞ

CHP Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, MHP’nin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili konuştu. Erkek, “İktidar ve MHP, ilk seçimde gidecek olmalarının paniği ile Millet İttifakı’na zarar vermek istiyor” ifadelerini kullandı.

CHP’li Muharrem Erkek’in Yeniçağ’a yaptığı özel açıklamalar şu şekilde:

“ASLA BAŞARAMAYACAKLAR”

“Özellikle şunu vurgulayayım, referandum sürecinde başlayan bir demokrasi mücadelesi var. Maalesef Türkiye’yi totaliter rejimden yana olanlar ve demokrasiden yana olanlar diye ikiye ayırdılar. Referandum sürecinden başlayan ve 24 Haziran ile 31 Mart’taki başarıların da temelini oluşturan bir demokrasi mücadelesi var. Genel Başkanımız bu demokrasi mücadelesinin baş mimarlarındandır. Bu yüzden, genel başkanımız ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne ağır saldırılar yöneltiyorlar. Çünkü genel başkanımızı zayıflatabileceklerini düşünüyorlar ancak gerçek amaçları ittifakı zayıflatmak. Ama bunu asla başaramayacaklar, bu tür mesnetsiz, asılsız, içi tamamen boş olan ve demokrasiye saldırı niteliğindeki ithamlar bizi yıldıramaz. Bu saldırı genel başkanımıza değil, bu saldırı demokrasiye yapılmıştır. Demokrasiye yönelik saldırılar bize daha fazla güç katar. Böyle iddialar bırakın bize geri adım attırmayı, kararlılığımızı artırır.“

pot44230-erkek-anayasa-degisikligini-hazirlayanla.jpg

“BİZ BUNA ALIŞIĞIZ”

“Bugün Türkiye’nin verdiği mücadele sağ-sol mücadelesi değildir. Bugün verdiğimiz mücadele demokrasi mücadelesi ve bunun başkahramanı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Genel başkanımızın başlattığı Adalet Yürüyüşü devam ediyor. Genel başkanımızla birlikte milyonlar yürümeye devam ediyor. Korkuyorlar, ilk seçimde gidecekler. Türkiye ilk seçimde bu basiretsiz yönetimden kurtulacak çünkü Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor. Genel başkanımız ile birlikte Millet İttifakı'na güç katan milyonlar bunu başaracak, başarımızı gördükleri için korkuyorlar. Bu yüzden saldırıyorlar ama biz buna alışığız. Yani, asıl sebep bu.”

“GERÇEKTEN CİDDİYE ALINACAK BİR DURUM YOK”

“Gereken cevabı her aşamada veririz ama ciddiye almıyoruz. Gerçekten ciddiye alınacak bir durum yok. Tamamen mesnetsiz, asılsız, kurguya dayalı beyanlar. Türkiye bunu çok yaşadı. Biz tüm adaletsizlikleri, adalet ile ortadan kaldıracağız. Türkiye’de olması gereken ne? Güçlü bir meclis, bağımsız ve kararsız bir yargıdır. Devletin dini adalet olmalıdır, biz hep bunu söylüyoruz. Şeffaflık olmalı, kamu yönetiminde liyakat olmalı. Türkiye’de tek adam rejimi olmamalı. Biz bu tek adam rejimine, otoriter rejime son vereceğiz. Bunun önderliğini de genel başkanımız yapıyor. Korktukları için bu tip hamleler yapıyorlar ama bomboş.”

“ŞEKLEN MECLİS OLSUN İSTENİYOR”

“Basın özgür değilse, toplum özgür değildir. Basın toplum içindir, yönetenlere hizmet için değil yönetilenlere hizmet için vardır. Yandaş basın maalesef saraya, belli güç odaklarına, tek adam rejimine hizmet ediyorsa, tabii ki biz de gereken tavrı göstereceğiz, özgür basının yanında yer alacağız. Türkiye’de şeklen meclis olsun isteniyor, şeklen basın olsun isteniyor. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Çocuklarımıza nasıl bir Türkiye bırakacağız? Otoriterleşmiş, dünyada yalnızlaşmış, mutsuz ve yoksullaşmış Türkiye mi? Yoksa demokratikleşmiş, kalkınmış, dürüst, şeffaf yönetimi olan adaletli bir Türkiye mi bırakacağız. Bizim mücadelemiz bu.”

İlgili Haberler