Çin, Türk vatandaşı Dr. Emet için yakalama emri çıkardı

Çin, Türk vatandaşı Dr. Emet için yakalama emri çıkardı
Doğu Türkistan'da zulme devam eden Çin, uzun yıllardan beri Türkiye’de T.C. Vatandaşı olarak yaşayan Uygur Türkü akademisyen Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erkin Emet hakkında yakalama emri çıkardı.

Çin yönetimi Doç. Dr. Emet’in de içinde bulunduğu listede açık kimlikleri ve adresleri belirtilen ve terörist olarak tanımladığı 24 kişilik listede yer alan çoğunluğu Kaşgar doğumlu olan bu kişilerin terör eylemleri düzenlemek için yurt dışına kaçtığını iddia etti.

24 kişilik resimli afişin Dr.Emet’in memleketi olan Kaşgar’in Yopurga ilçesinin sokaklarına yapıştırıldığı bu kişileri bilen veya görenlerin en yakın polis merkezine ihbar etmeleri istendi. Resimli afişte ise, Dr. Emet’in de yer aldığı bu Terörist-kaçakları listesinde yer alanları gören ve bilenlerin en yakın polis merkezine ihbar etmeleri, gördükleri halde onları gizleyen ve ihbar etmeyenlerin ise en ağır şekilde cezalandırılacakları de belirtildi.

Ayrıca, bunlar hakkında ip ucu olabilecek bilgi paylaşımı yapanların büyük miktarda para ile ödüllendirileceği de açıklandı.

İlgili Haberler