Çin'de bir skandal daha! Adını okumadan geçti

Çin'de bir skandal daha! Adını okumadan geçti
Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in Uygur Türkleri ile ilgili paylaşımının ardından ünlü futbolcuya sansür uygulayan Çin'de, yeni bir skandal yaşandı. Arsenal'in maçı öncesi ilk 11 ekrana geldiğinde her oyuncuyu okuyan spiker, sıra Mesut Özil'e geldiğinde okumadan geçti.

Arsenal'de forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil’in, Doğu Türkistan’daki Uygur Türkleri ile ilgili yaptığı paylaşım Çin'i rahatsız etmişti.

Mesut Özil’e yönelik sansür girişimlerinde bulunan Çin yönetimi, Arsenal maçlarının yayınına son verdi. Ardından ülkede Mesut'un ismi arama motorlarından da çıkarıldı.

Arsenal'in maçları yeniden Çin'deki televizyonlarda yayınlanmaya başlanırken, geçtiğimiz günlerde bir skandal daha yaşandı.

The Sun'da yer alan habere göre, Mikel Arteta'nın Arsenal başındaki ilk resmi maçında, ilk 11 ekrana geldiğinde her oyuncuyu okuyan spiker, sıra Mesut Özil'e geldiğinde Türk asıllı Alman futbolcuyu pas geçti.

Maç içerisinde de Mesut topla her buluştuğunda sessiz kalmayı seçen spiker, oyuncu değişikliği sırasında da ismini anons etmedi.

Arsenal, yarın Chelsea ile kritik bir maça çıkacak ve Çin televizyonunun nasıl bir reaksiyon göstereceği merak ediliyor.