Çıray, "Birtakım tarikatlar operasyondan 'çıkar' peşinde"

Çıray, "Birtakım tarikatlar operasyondan 'çıkar' peşinde"
Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, harekatın bir takım mezhep ve tarikatlarca istismar edildiğini dile getirdi. Çıray, "Şehitlerimiz haklarını helal etmez" ifadelerini kullandı

Türkiye'nin sınır güvenliği güvenceye almak amacıyla Suriye'nin kuzeyindeki terör unsurlarına yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Türk askerinin yanındayız" mesajı verdi.

Halk TV'de katıldığı Günün Raporu programında konuşan Çıray, harekatın bazı mezhep ve tarikatlar tarafından istismar edilmeye çalışıldığını ifade etti.

TSK'nın bölgeye işgal için gitmediğinin altını çizen Aytun Çıray, "Birtakım mezhep ve tarikatlar da el atmışlar, o genç çocuklara kendi istedikleri gibi sloganlar söyletmeye çalışıyorlar. Şehitlerimiz haklarını helal etmez. Çocuklarımızı istismar etmesinler. Orada fetih naraları filan attırmasınlar" ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Çıray'ın açıklamaları şu şekilde:

“Türk askerinin arkasındayız yalnız orada bile, birtakım muhabirlerle yandaşlarla. Askerimizin canını tehlikeye attığı operasyondan siyasi fayda çıkarmaya çalışıyorlar. Birtakım mezhep ve tarikatlar da el atmışlar, o genç çocuklara kendi istedikleri gibi sloganlar söyletmeye çalışıyorlar. Şehitlerimiz haklarını helal etmez. Çocuklarımızı istismar etmesinler. Orada fetih naraları filan attırmasınlar.

Hükümet şöyle diyor, “Biz oraya fethe gitmedik, işgale gitmedik. Biz sınır güvenliğini sağlamaya gittik” doğru da yapıyorlar. Zaten bunun aksini söylersen Türkiye’nin BM ile bütün uluslararası kuruluşlarla başı derde girer. Sen kalkacaksın rütbeli bazı askerlere ‘fethe gidiyoruz’ diye dinbaz propaganda yapacaksın. Bu da işin başka bir ayıp tarafı. İnsan canı üzerinden, bu fedakar askerlerimiz üzerinden, çocuklarımız üzerinden bu kadar küçük siyaset yapılır mı?"