Ölümlere sebep olan Covid aşısı yasaklandı. Dünyayı ayağa kaldıran gelişme İngiliz ilaç devinin nadir ve tehlikeli bir yan etkiye neden olabileceğini kabul etmesinden aylar sonra Covid aşısını dünya çapında toplama kararı aldı. Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen aşı, şirketin bugün yürürlüğe giren 'pazarlama iznini' gönüllü olarak geri çekmesinin ardından artık Avrupa Birliği'nde kullanılamayacak.
Covid-19’un o nodülleri hangi kanseri tetikler Doç. Dr. Orhan Yücel, Covid-19 virüsünün ciğerlerde bıraktığı nodüllere dikkat çekti ve, “Covid sonrası ciğerlerdeki nodüller acaba akciğer kanserinin bir başlangıcımı yoksa bırakmış olduğu bir sekel mi diye bazen ikileme düşüyoruz.” diye uyardı.
Her ay 301 kişiye covid-19 aşısı tazminatı ödeniyor Almanya'da Covid-19 aşılarının yol açtığı ağır yan etkiler nedeniyle mahkemeye başvuran 301 kişiye her ay ömür boyu tazminat ödenmesine başlandığı belirtildi.
Alman Biyoteknoloji şirketi BioNTech'ten dev kar. Şirket ilk çeyrekte karını üçe katladı BioNTech karını üçe katladı. Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in bu yılın ilk çeyreğindeki net karı, koronavirüs aşı satışının ardından gelirlerindeki yükselişle 3,7 milyar euroya ulaştı.
Türkiye'de 10 milyon kişi korona aşısı oldu Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı internet sitesi verilerine göre Türkiye genelinde aşı olanların sayısı 10 milyonu geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da aşılama çalışmalarıyla ilgili Twitter hesabından açıklama yaparak, "Aşı programımız planlandığı gibi ilerliyor. Bugün itibarıyla 10 milyon doz aşı yapıldı. Emek veren tüm personelimize teşekkür ederim. Milletimiz en iyisini hak ediyor" dedi.