Cübbeli Ahmet: Deizm ya da ateizmin çoğalması bu durumda kaçınılmaz

Cübbeli Ahmet: Deizm ya da ateizmin çoğalması bu durumda kaçınılmaz
Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlayan Cübbeli Ahmet "Deizm, ilahiyat okuyanlarda da artıyor. Deizm ya da ateizmin çoğalması bu durumda kaçınılmaz." dedi. Ahmet Mahmut Ünlü kızının düğünündeki kalabalığa gelen eleştirilere de yanıt verdi.

Haber Global televizyon kanalında yayınlanan Candaş Tolga Işık''ın ''Az Önce Konuştum'' programına katılan Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, deizm ve ateizmin çoğaldığını söyledi. 

"Deizm, ilahiyat okuyanlarda da artıyor." diyen Cübbeli Ahmet, canlı yayında "Deizm ya da ateizmin çoğalması bu durumda kaçınılmaz. Çözüm arıyoruz. Öyle bir durumdayız ki gençlerin nerden kafasını karıştırıyorlar. Gençler neyi sorguluyor. Biz bunların cevaplarını vermeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

DÜĞÜNDEKİ KALABALIK

Ünlü kızının düğünündeki kalabalığa yönelik getirilen eleştirilere şu yanıtı verdi:

"Kız düğününü erkek tarafı yapıyor, ben yapmıyorum. Düğünde erkek tarafı ısrarcı oldu. Ben yapmayın desem yanlış anlaşılırdı. İzinler alınmış. Ben iki maske taktım bir köşeye oturdum. Kızının düğününe gitmemek olur mu? Kadınlara haremlik selamlık yapılmış. Oradaki kadınlar çarşaflı kadınlar bunları gazeteye verdiler. Erkek tarafının bize verdiği bilgi salon 3 bin kişilik ve şu kadar kişiye yer veriliyor. Yemek işi de olmadı. İzinler var dendi bu salonun sorumluluğunda. Ben mecbur gideceğim kızımın düğünü."

''AŞI ORUCU BOZMAZ''

Aşının orucu bozup-bozmayacağına yönelik tartışmalara da değinen Cübbeli Ahmet şöyle konuştu:

"Hanefi mezhebine göre, aşı orucu bozmaz. Bozar diyen alimler de var. O yüzden eğer oruçken vurunduysanız, ramazandan sonra bir gün oruç tutun. Ama yine de zorunlu değilsiniz."

İlgili Haberler