Cumhurbaşkanı Erdoğan onay verdi! Tüm memurları ilgilendiriyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan onay verdi! Tüm memurları ilgilendiriyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı milyonları ilgilendiren memurlar için idari izin genelgesi yayınladı.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'ndan tüm memurları ilgilendiren yeni bir genelde yayınlandı. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı'nın sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı genelgeye göre, Kurban Bayramı izni 27 Haziran 2023 Salı günü saat 13.00'te başlayıp 1 Temmuz 2023 Cumartesi günü sona erecek.

Kıratlı resmi paylaşımda, "Kurban Bayramı izni 27 Haziran 2023 Salı günü saat 13.00'te başlayıp 1 Temmuz 2023 Cumartesi günü sona erecektir. Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanların 26 Haziran Pazartesi günü tam gün, 27 Haziran 2023 Salı günü ise yarım gün idari izinli sayılmaları sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür bilgilerimi ve gereğini arz ve rica ederim." dedi.

İDARİ İZİN NEDİR?

İdari izin ya da diğer adıyla idari tatil sadece 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsayan bir izin türüdür. İdari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kurum tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır. İdari izin, Bakanlar Kurulu kararı neticesinde çalışma gününün tatil ilan edilmesi demektir. Bu tatil, kanunu tatil olmayıp adından da anlaşılacağı gibi tamamen idari bir tatildir.

İDARİ İZİN KİMLERİ KAPSAR?

İdari izin verildiğinde devlet memurları haricinde özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamamaktadır. Sadece memurlar değil, devlet sanatçıları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçıları da idari izinli sayılmaktadır.

İşte o paylaşım:

loiulhul.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.