Erdoğan’dan BDP’lilere: Kalleşler...

Erdoğan’dan BDP’lilere: Kalleşler...
Erdoğan’dan BDP’lilere: Kalleşler...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında çok sert bir dil kullanarak suçlayıcı açıklamalarda bulundu. Uludere olayında CHP ve MHP’nin tavrına tepki gösteren Erdoğan, en ağır eleştiriyi ise BDP’lilere yöneltti: Türkiye, BDP’li kalleşlerin, PKK’lı kalleşlerin benim subayımı, askerimi gelip arkadan şehit ettiği bir ülke değildir. Türkiye bir hukuk devletidir. Yanlış yapan bedelini ödeyecektir.

 

BDP’nin yarası var, gocunuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Uludere olayıyla ilgili eleştirilere ateş püskürdü. BDP ile gelişen "ölüseviciler" polemiği hakkında, "BDP’lilere farklı sıfatlar kullanınca yaraları olduğundan gocunuyorlar" diyen Erdoğan, bölgede kaçakçıların mayınlara basmamasına dikkat çekerek üstü kapalı olarak terör örgütü bağlantısı imasında bulundu. Kullanılan dilin AKP iktidarını yıldırmayacağını belirten Erdoğan, BDP’ye "O dil sizin olamayan kalitenizi ortaya koyacaktır" diye seslendi. Başbakan, şunları söyledi:


“Bunlar ceset avcısı”
"Güroymak’ta, Norşin’de 9’u Kürt 11 kişiyi katleden teröristin cesedi Malatya’ya gönderildi. Teröristin babası, Bitlis Valisi’ne gidip, ‘Ben bu cesedi bu BDP’lilere vermek istemiyorum, alıp gizlice gömmek istiyorum, bana yardım edin’ dedi.
BDP’liler, teröristin cesedini babasından almak için her türlü çirkinliği yaptılar ama o ceset babasına verildi ve babası da teröre lanet okuyarak gitti cenazesini gömdü. Bunlar ceset avcısı. Bunlar, Malatya morgunun önünden çıkan cesetleri; anaların, babaların, ailelerin elinden alıp kaçırmakla meşhurlar" Erdoğan, "Türkiye artık CHP dönemlerinde olduğu gibi ne askerin sivilin kulağını çektiği ne de sivilin askerin vurduğu bir ülke değildir. Ne de BDP’li kalleşlerin, PKK’lı kalleşlerin benim subayımı, askerimi gelip arkadan şehit ettiği bir ülke değildir. Türkiye hukuk devleti, hata yapan bedelini öder. Güvenlik güçlerimize yargısız infaza biz müsaade etmeyiz. Kusura bakmayın" dedi. Başbakan Erdoğan, terörle mücadele edenin insan olduğunun unutulmaması gerektiğini belirterek, "Bir tarafta öldürmeyi amaç edinen, diğer tarafta yaşatmayı amaç edinen taraf var" dedi.
“Uludere ile ilgili hatanın olduğunu, Genelkurmay Başkanımız da şahsım da ilgili arkadaşlarım da ifade etmesine rağmen ‘hala Başbakan hata edilmiştir’ deseydi. Dedik ya daha kaç kere diyeceğiz. Otomata mı bağlayacağız" diyen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, Pınarbaşı’ndaki terör saldırısını yapan aracın neden imha edilmediğini sorduğunu hatırlatarak, "Bu tavır, terör konusunda cehaletin, istismarın tarihi nitelikte itirafıdır. O araç imha edilse, içinden siviller çıksa, CHP Genel Başkanı, ’Yargısız infaz yapıldı’diyecekti" ifadesini kullandı. Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:


Güroymak saldırısı
“CHP’ye, MHP’ye, BDP’ye soruyorum. Daha 9 ay önce, Bitlis Güroymak’ta yaşanan acı hadiseyi kim hatırlıyor? En az Uludere kadar acı, en az Uludere kadar vahim, trajik o Güroymak saldırısını kim hatırlıyor? O saldırı neden unutuldu? Oradaki şehitler neden unutuldu? 5 Polis memurunu taşıyan zırhlı araca saldırdılar. 5 polisimiz de orada şehit oldu. Arkalarından gelen, bir ailenin tüm fertlerini taşıyan araç aynı şekilde tahrip oldu. 5 polisimizin yanında, 6 vatandaşımız hayatını kaybetti.”


Başbakan’dan Wall Street Journal’a öfke!

Başbakan TayyipErdoğan, Uludere istihbaratının Pentagon’dan olduğunu yazan Amerikan gazesi Wall Street Journal’a da çatarak şöyle dedi: “...Neydi o, Wall Street Journal. Sana ne ya? Sana ne oldu? Seni kim rahatsız etti? Olmayan bir şeyi varmış gibi göstermek senin neyine? Biliyoruz ki şu anda ABD’de yaklaşan bir seçim var, bu seçimde o da bir yere çalışıyor. Bir yere çalıştığı için mevcut yönetimi sıkıntıya düşürmenin gayreti içerisinde. Neden? Çünkü Yahudi lobisi de rahatsız.