Darbe hazırlığındaydı. Gözaltına alındı. Ülkeyi karıştıran gelişme

Darbe hazırlığındaydı. Gözaltına alındı. Ülkeyi karıştıran gelişme
Ürdün'de eski Veliaht Prens Hamza bin Hüseyin ve beraberindeki üst düzey 20 kişinin "ülkenin istikrarına tehdit olduğu" gerekçesiyle gözaltına alındığı iddia edildi. ABD medyası, Prens Hamza bin Hüseyin'in, başkent Amman'daki Sarayı'nda tutulduğunu belirtirken devlet ajansı haberi yalanladı. 

Ürdün Kralı 2. Abdullah''ın kardeşi Prens Hamza bin Hüseyin''in gözaltına alındığı ve başkent Amman''daki Sarayı''nda ev hapsinde tutulduğu aktarıldı. 

Prens Hamza bin Hüseyin ve beraberinde 20 kişi "ülkenin istikrarına tehdit olduğu gerekçesiyle" gözaltına alındığı kaydedildi.  ABD medyasında Prens Hamza bin Hüseyin''in, başkent Amman''da bulunan Sarayı''nda tutulduğu ifade edilirken devlet ajansı haberi yalanladı. 

Ürdün''de dün gözaltına alınan üst düzey isimler arasında Eski Maliye Bakanı Bassem Awadallah ve Kraliyet Ailesi üyesi Şerif Hasan bin Zayd''ın da olduğu belirtildi. 

Kral''ın en güvendiği danışmanlarından Awadallah, Ürdün''ün ekonomik reformlarında etkili olduğu belirtilen, reform sürecinde hükümetin baskısıyla karşılaştı.

2''İNCİ ABDULLAH''A DESTEK AÇIKLAMALARI

Ürdün''deki gelişmeleri yakından takip eden ABD Dışişleri Bakanlığı''ndan yapılan açıklamada "Kral Abdullah ABD''nin kilit bir ortağıdır ve tam desteğimize sahiptir." denildi.  ABD''nin destek mesajının ardından Irak, Kuveyt, Bahreyn, Filistin, Mısır, Lübnan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), ülke güvenliği ve istikrarının korunması için alınan tüm kararlarda Ürdün''ü desteklediğini bildirdi. (DHA)