Demirkol, TFF'nin kararını yorumladı: Bu kadar acıklı bir durum yok

Demirkol, TFF'nin kararını yorumladı: Bu kadar acıklı bir durum yok
Spor yazarı Mehmet Demirkol, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ligleri başlatma kararı hakkında dikkat çeken yorumlarda bulundu. Demirkol, 'Elinde bu kadar kaynak varken, 'Biz bu ekonomiyi nasıl kurtaracağız?' diye düşünüyor olmak kadar acıklı bir şey yok' dedi.

Spor yazarı Mehmet Demirkol, yayıncı kuruluşta yayınlanan programda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in bugün gerçekleştirdiği toplantıda açıkladığı kararlar hakkında yorumda bulundu. 

Kendisinin Özdemir'in yerinde olması durumunda böyle bir karara imza atmayacağını söyleyen Demirkol, "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklaması böyleyse (Sorumluluk federasyonda), ben federasyon başkanı olsam oynatmam. O sorumluluğu alamam. ''Elinde bu kadar kaynak varken, 'Biz bu ekonomiyi nasıl kurtaracağız?' diye düşünüyor olmak kadar acıklı bir şey yok' Sayın Nihat Özdemir'in açıklamalarındaki en önemli kelime, 'şimdilik'. Son derece temkinli bir açıklama olarak gördüm. İtiraz edebileceğim çok az şey var" dedi. 

Mehmet Demirkol'un açıklamalarının devamı şu şekilde:

"Bu dönemin adı aslında '1. deneme dönemi.' İlk dalga geldi, 'Acaba yeni normali yaşatabilir miyiz?' düşüncesi bu. Sadece biz yapmıyoruz bunu, Avrupa ve Amerika da yapıyor. Deniyorlar.' 

Ben böyle bir karar alacak olsam, herkesle oturur, konuşurum. Bütün teknik direktörlere sorarım. Profesyonel Futbolcular Derneği'ne, kulüplere, herkese, mümkün olduğunca çok insana sorarım. Hatta en başta da sağlıkçılara sorar, aldığım bilgiyi aktarırım. Doğru bilgi paylaşımıyla bir karara varırım. 

Konyaspor'un açıklaması hakkında: "Ne istendiği net değil ama bir itiraz var, onu görüyorsun. 'Bu kararı sahada olanlar versin cümlesi önemli.' ama hangi sahada olanlar? Senede 1-2-3 milyon euro alanlar, '1 sene oynamasam da olur.' derler. Alt liglerde bununla zar zor geçinen insanlar 'Oynanmasın.' der mi?" 

RIZA ÇALIMBAY DETAYI 

Rıza Çalımbay gibi, şampiyonluk yarışı veren bir takımın teknik direktörü 'Bu iş olmaz.' diyorsa, burada problem olur tabii. Daha önceden konuşulmuştur diye düşünüyorum. 

Rıza hoca bundan 1 ay evvel, 'Antalya'da hep beraber oynarız.' demişti. Bugün eğer bunu söylüyorsa, bunu bir çelişki olarak değil, oyunculardan aldığı geri dönüş olarak değerlendirmek gerekir. Demek ki oyuncular oynamak istemiyor. 

MARMARA BÖLGESİ'NDE LİG BİTİRİLEBİLİRDİ 

Marmara Bölgesi'nde otobüsle gidilebilecek stadyumlarda ligi bitirmek daha doğru olurdu ancak tekrar ediyorum, belli ki futbol, '1. deneme dönemi'nin' bir vitrini olarak gösterilecek. Amaç o demek ki. 

Bugün itibariyle, eğer Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu: 'Arkadaşlar, bu iş artık belli bir şekilde kontrol altına alınmıştır, maç oynanabilir.' diyorsa, buna söylenecek bir şey yok. Aradan 50 gün geçti. Artık bildiğimiz birçok şey var, hala bilinmeyen birçok şey olmasına rağmen. O yüzden, o gün, 'Oynanmasın.' diyenlerin, bugün 'Oynansın.' demesi, bir çelişki değildir. 

Tekrar ediyorum ve doğru anlamak gerektiğini düşünüyorum. 'Şimdilik oynamak istiyoruz.' dedi Nihat Özdemir. Bu, kolaylıkla ve hemen değiştirilebilecek bir karar. '12'sinde başlıyoruz, bu iş bitmiştir, hadi toparlanın.' demiyor.

BJELİCA'NIN MAAŞI 

Şöyle bir şey okudum, 'N. Bjelica, Fenerbahçe'nin en ucuz hocası olacak.' Ne kadarmış diye baktım, 1 milyon euro olacakmış maaşı. Yaklaşık 8 milyon lira. Daum, zamanında 3.3 milyon euro alıyormuş. 7 milyon lira yapıyor. Sen kendi paranla bak ucuz mu pahalı mı. Neden başkasının parasıyla bakıyorsun?"