Deniz Baykal: 'Darbe, muhtıra defteri artık kapandı'

Deniz Baykal: 'Darbe, muhtıra defteri artık kapandı'
İktidara yakın medyanın gündeme getirdiği darbe iddialarını değerlendiren CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal; ‘Darbe, muhtıra, siyasete müdahale, tuzak, komplo, o defter artık kapandı’ dedi.

Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat bugünkü köşesinde evinde ziyaret ettiği eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal'ın ‘darbe ihtimali’ tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerini yazdı.

‘GEREĞİNDEN FAZLA CİDDİYE ALINDI’

Donat, Baykal’ın darbe söylentisinin gereğinden fazla ciddiye alındığını savunduğunu belirterek “Yanlış... Anlamsız... Böyle şeyler Türkiye'nin gündeminden çoktan çıktı. Türkiye çok ağır bedeller ödedi. Son darbe girişimi demokrasiye âşık Türk halkı tepkisini gösterdi. Darbeciler 'Şu sorunları çözeceğiz' diye geldiler. Hiçbiri çözülmedi. Sorunlar daha da ağırlaştı.’ dediğini aktardı.

Baykal açıklamasında ayrıca "Türkiye artık normal siyasi rayına oturdu. Sorunlar demokrasi içinde çözülür. Demokrasi en yüce değer. Darbe söylentileri, algı ile siyaset yapmaya çalışan çevrelerin silahı. Bu çeşit şeyler Türkiye'yi yönlendirmek isteyen çevrelerin kullandıkları bayat malzemeler. O devirler çoktan bitti. Halkımız böyle algı operasyonlarına karşı çok tepkili" ifadelerini kullandı.