Dev market zinciri iflasın eşiğinde '970 şubesini kapatıyor'

Dev market zinciri iflasın eşiğinde '970 şubesini kapatıyor'
Ünlü marketler zincirinin son çeyrek bilançosu beklendiği gibi gelmedi 970 şubesini kapatma kararı aldı.

Türkiye ve Dünya genelinden iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Koranavirüs salgının ardından Ukrayna-Rusya ve İsrail-Filistin savaşı piyasaları derinden sarsarken bu kez ünlü market zincirinden kötü haber geldi.

takipsiz-iflas-nedir-tr-mgc-legal.jpeg

Dünya genelinden iflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Dünyaca ünlü marketler zinciri Dollar Tree geçen yılın son çeyreğine ait bilançosunu açıkladı. Dev marker zinciri tarafından açıklanan bilançoya göre geçen yılın son çeyreğinde 1,71 milyar dolarlık zarar edildi. Şirket 2022 yılının son çeyreğinde ise 452,2 milyon dolarlık kar elde etmişti.

599.jpg

Ünlü market zincirinden bilançoya ilişkin yapılan değerlendirmede mevcut pazar koşulları ve mağaza performansının değerlendirilmesine dayalı olarak kapsamlı bir mağaza portföyü optimizasyon incelemesi başlattığının altı çizilerek, bu inceleme sonucunda düşük performans sergileyen 970 mağazanın kapatılmasının planlandığı duyuruldu.

6 bin 774 mağazası olan şirketin 2024 mali yılının ilk yarısında yaklaşık 600 mağazasını kapatacağı belirtildi.

Bilançonun açıklanmasının ardından ünlü market zincirini Dollar Tree'nin hisseleri yüzde 14'ün üzerinde değer kaybetti.

6544.jpg

Dollar Tree, 1986 yılında Virginia eyaletinde kurulmuş bir perakende zinciridir. Mağazaları, mevsimlik ürünler, oyuncaklar, kırtasiye, ev dekorasyonu, mutfak eşyaları ve kutlama malzemeleri gibi çeşitli ürünleri sadece 1 dolara satış yaparak müşterilerine sunmaktadır. Ancak, 2021 yılında yaşanan enflasyon nedeniyle şirket, ürün fiyatlarında yaklaşık yüzde 25'lik bir zam yapacağını duyurmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.