Jandarma karakoluna yine intihar saldırısı

Jandarma karakoluna yine intihar saldırısı
Van-Başkale kara yolundaki Bebleşin Jandarma Karakolu’na teröristler önceki akşam uzun namlulu silah ve roketatarlarla ateş açtı.

Teröristlerin karakol önünde infilak ettirmek istediği bomba yüklü bir otomobil, nizamiye önündeki zırhlı araca çarparak patladı.

Van-Başkale kara yolu üzerindeki Bebleşin Jandarma Karakolu’na bir grup terörist dün akşam saat 21.15’te uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla ateş açtı. Askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bu sırada PKK’lılar patlayıcı yüklü bir otomobili karakolun önünde infilak ettirmek istedi. Ancak otomobil, karakol nizamiyesinin önündeki zırhlı araca çarparak patladı. Bu nedenle karakol nizamiyesi hasar görmedi. Teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma 2 saat sürdü. Teröristler kaçtı. Saldırının ardından bölgede hava destekli operasyon başlatılırken çatışma nedeniyle Van-Hakkari karayolu sabaha kadar kapalı kaldı. Saldırısı sırasında karakola yakın noktada bulunan araçlara, çevreye saçılan şarapnel parçaları isabet etti. Çeşitli yerlerinden yaralanan Sadrettin Demir, Zübeyd Demir, Kemal Yılmaz ve Mehmet Salih Sarı Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Çevrede intihar eylemcisi PKK’lıya ait olduğu değerlendirilen ceset parçaları toplanarak Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Öte yandan yapılan saldırının, intihar saldırısı olup olmadığına ilişkin araştırma sürüyor. Bu amaçla olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Karakolda günlük rutin işler devam ederken Van-Başkale kara yolu yeniden ulaşıma açıldı.