Dev petrol şirketi iflas etti: Hisselerinin yüzde 70'i alacaklılara verildi

Dev petrol şirketi iflas etti: Hisselerinin yüzde 70'i alacaklılara verildi
ABD merkezli petrol ve enerji devi Mesquite Energy, iflas bayrağını çektiğini resmen duyurdu.

ABD'deki ekonomik krizlerin bir bir patlak verdiği iflas rüzgarından dev petrol şirketi de nasibini aldı.

Ülkenin önemli enerji şirketlerinden olan Mesquite Energy, iflas haberini resmen duyurdu. Alacaklılar tarafından mahkemeye taşınan iflas olayında yargıç, şirket hisselerinin yüzde 70'inin alacaklılara verilmesine hükmetti.

YILLARDIR DEVAM EDEN MÜLKİYET ANLAŞMAZLIĞI

Energyportal.eu sitesinde yer alan haberde; "ABD'li bir iflas hakimi, küçük alacaklılar lehine karar vererek onlara iflas sonrası petrol üreticisi Mesquite Energy'nin %70 hissesini verdi. Bu karar, şirketin tam mülkiyetini arayan kıdemli borç verenler için bir yenilgi olarak geldi. Karar, Mesquite Energy'nin 2020'de Bölüm 11 iflasından bu yana uzun süredir devam eden bir mülkiyet anlaşmazlığını çözüyor. Yargıç, küçük alacaklılar tarafından takip edilen dava talepleri için 200 milyon dolarlık bir değer belirledi ve onlara şirketin öz sermayesinin çoğunluğunu da verdi" ifadeleri kullanıldı.

2019'DA DA İFLASA BAŞVURMUŞTU

Kıdemli borç verenler Fidelity ve Apollo Global Management, iflasının başlangıcında Sanchez Energy'ye sağladıkları kredi nedeniyle işletmedeki hisselerinin %20'den %30'a çıktığını gördü. Ancak, hakimin kararı hakkında yorum yapmaktan kaçındılar. Daha önce Sanchez Energy olarak bilinen Mesquite Energy, 2019'da 2,3 milyar dolarlık borçla iflas başvurusunda bulundu ve bir yıl sonra başarılı bir şekilde yeniden organize oldu. Yeniden yapılanma planı, yeniden düzenlenen sermayenin %20'sini en iyi borç verenlere tahsis ederken, kalan mülkiyet, kıdemli ve küçük alacaklılar arasındaki anlaşmazlıklar yoluyla belirlenecekti.

PANDEMİDE BÜYÜK MÜCADELE VERDİ

Bu benzersiz düzenleme, Mesquite Energy'nin teminat altına alınan alacaklıların değerli petrol ve gaz varlıkları üzerindeki iflas öncesi hacizlerinin geçerliliği konusundaki çekişmeli anlaşmazlıkları başlangıçta çözmeden iflastan çıkmasına izin verdi. Mesquite Energy, COVID-19 salgınının neden olduğu ekonomik belirsizlik döneminde yüksek maliyetli iflas ücretlerinden kaçınarak ve sınırlı fonları koruyarak pazardaki konumunu istikrara kavuşturmayı başardı.

ÖNEMLİ BİR ZAFER OLARAK YORUMLANDI

Bu karar, küçük alacaklılar için önemli bir zafere işaret ediyor ve iflas işlemlerinin nüanslarını vurgulayarak, belgelerdeki hataların mülkiyet sonuçlarını nasıl etkileyebileceğini gösteriyor. Mesquite Energy'nin iflastan başarılı bir şekilde çıkması, şirketi petrol ve gaz endüstrisindeki gelecekteki zorluklarla başa çıkmak ve potansiyel büyüme fırsatlarından yararlanmak için konumlandırdı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.