"Devlet, kaybolan çocuklardan 6 ayda vazgeçiyor"

"Devlet, kaybolan çocuklardan 6 ayda vazgeçiyor"
İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Çocuk Destek Merkezlerinden kaçan çocukların 6 aydan sonra aranmamasını ve kaderine terk edilmesini Meclis gündemine taşıdı.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Çocuk Destek Merkezi Yönetmeliği'nin 11. Maddesi'nin 3. Fırasın'da yer alan "Kuruluş bakımını reddederek sıklıkla kuruluştan izinsiz ayrılan veya eldeki tüm verilerin değerlendirilmesine rağmen 6 ay süreyle kendisine ulaşılamayan ve haber alınamayan çocukların durumunun ilgili belgelerle birlikte mahkemeye bildirilerek, koruma ve bakım tedbirlerinin kaldırılması veya diğer tedbirlerin alınmasına dair mahkemeden talepte bulunur" ifadelerini Meclis gündemine taşıdı.

2015'de Resmi Gazete'de yayımlanan değişikliğin ardından devletin bakıma muhtaç çocuklardan 6 aydan sonra vazgeçtiğine dikkat çeken Bahşi, "Hükümet bu yönetmeliğe göre 2015 yılından bu yana kaç çocuktan vazgeçmiştir?" diye sordu.

Antalya Milletvekili Bahşi'nin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından cevaplandırılması üzere TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi şöyle:

İlgili Haberler