Devlet yılda 3 defa ödeme yapacak 'Çoğu kişinin bu detaydan haberi bile yok'

Devlet yılda 3 defa ödeme yapacak 'Çoğu kişinin bu detaydan haberi bile yok'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın az bilinen sosyal yardımı kapsamında ödemeler devam ediyor. Devlet yılda 3 defa vatandaşlara ödeme yapacak.

Türkiye’de vatandaşlara yönelik devlet desteklerine dair ödemelere devam ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yönetiminde destek ödemeleri vatandaşlara iletiliyor. Bakanlığın uygulamış olduğu sosyal yardım programları ihtiyaç sahibi vatandaşların bütçelerine destek sağlıyor. Yaşlı aylığı, engelli maaşı, doğum yardımı gibi çok bilinen sosyal yardımlar olduğu gibi işe yönlendirme yardımı gibi az bilinen sosyal yardımlar da bulunuyor. Bu yardımı alabilecek olan çoğu vatandaş bilmedikleri için devlet desteklerinden mahrum kalıyorlar.

İŞE YÖNLENDİRME YARDIMI NEDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere sadece nakit destekler sağlamıyor. Bu ailelerin gelirlerinin artırılmasına yönelik uygulamaları da bulunan Aile Bakanlığı bu hanelere giren toplam paranın artırılmasına da yardımcı oluyor. İşe Yönlendirme Yardımı işte bu işe yarıyor. Aile Bakanlığı’nın devreye girmesi ile İŞKUR bu vatandaşlara çeşitli iş görüşmeleri ayarlıyor ve bu kişilerin işe girmelerine imkan sağlanıyor. Bu iş görüşmelerine katılanlar işe girmeseler bile görüşmeye gittikleri için Aile Bakanlığı’ndan destek ödemesi alıyorlar.

KİMLER FAYDALANABİLİR?

0x0-aile-destek-odemeleri-nisan-ayi-ne-zaman-yatacak-2023-nisan-aile-destek-programi-odemeleri-yatti-mi-neden-yatm-1680977343168-001.jpg

Aile Bakanlığı’nın işe yönlendirme yardımı adı altında uyguladığı sosyal yardım programları her vatandaşa açık değil. Bakanlık düzenli sosyal yardım verdiği hanelere yönelik bir çalışma yapıyor. O hanelerde yaşayan ve 18-55 yaş aralığında olanların eğer çalışmaya engel bir durumları yoksa kendilerine çalışabilecekleri işler ayarlanılması için İŞKUR ile irtibata geçiliyor. Kapsam içerisine giren vatandaşlar herhangi bir başvuru yapmadan bu sosyal yardımı alabiliyorlar.

İŞLEMLER NASIL YAPILIR, NE KADAR DESTEK ÖDEMESİ VERİLİYOR?

İşe yönlendirme yardımı kapsamında işlemlerin nasıl yapıldığı da belli oldu. Buna göre Aile Bakanlığı ile İŞKUR arasında ortak bir çalışma yapılıyor. İŞKUR kendisine bakanlığın bildirdiği kişilere uygun açık iş ilanlarından iş görüşmeleri ayarlıyor. Vatandaşlar kendi özelliklerine uygun olan bu işler için görüşmelere gidip katılıyorlar. Görüşme sonucunda işe girilirse vatandaş iş sahibi olup en az asgari ücret kadar geliri oluyor. İş görüşmesine gitmesine rağmen işe giremeyen kişilere ise Aile Bakanlığı sosyal yardım yapıyor.

0x0-asgari-ucret-ara-zammi-son-durumbaskan-erdogan-aciklayacak-temmuzda-asgari-ucret-ne-kadar-kac-tl-olacak-1687072533495-001.jpg

Yılda en fazla 3 defa alınabilen bu sosyal yardım her seferde aylık net asgari ücretin yüzde 10’u kadar oluyor. Bu kapsamda bir yılda 3 defa 1.140 TL ödeme alınabiliyor. Toplamda vatandaşın hesabına yatan para ise yılda 3.420 TL oluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.