Lieberman: Top artık Türkiye'de

Lieberman: Top artık Türkiye'de
İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, "Türkiye ile olan ticaretimiz arttı ve bu güzel bir haber. Ancak bu aşamada top Türkiye'nin sahasında" dedi.

Atina'yı ziyaret eden Lieberman, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile bir araya geldi. Görüşmeden sonra düzenlenen basın toplantısında Türkiye ile ilişkilere de değinen Lieberman, "İlk başta Türkiye ile diplomatik ve ticari ilişkilerimiz var. Geçtiğimiz yıl Türkiye ile olan ticaretimiz arttı ve bu güzel bir haber. Ancak bu aşamada top Türkiye'nin sahasında" diye konuştu. Lieberman'ın bu sözleriyle, Türkiye ile İsrail arasındaki Mavi Marmara baskını konusunda yaşanan anlaşmazlığı kastettiği sanılıyor. Kırım'daki gelişmelerle Batı Şeria ve Gazze'deki durumun benzerliğine ilişkin değerlendirmelerin sorulması üzerine Lieberman, "Kırım meselesi ile bizim Ortadoğu'da karşılaştığımız tahriklerle herhangi bir benzerlik göremiyorum. Bizim tezimiz nettir, biz başka ülkelerin iç meselelerine karışmıyor ve müdahale etmiyoruz. AB, ABD ve Rusya arasındaki konulara da karışmayacağız" dedi.

Doğal gaz

Lieberman, İsrail hükümetinin, doğalgazın Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi aracılığıyla taşınması konusunun ise şeffaflık ve samimiyetle ele alınacağını belirtti. Tartışmalı Dışişleri Bakanı Lieberman, bunun pahalı bir yatırım olduğuna dikkati çekti.