Eski nişanlısı tarafından öldürülen avukat Dilara Yıldız’ın kardeşi Merve Yıldız'dan yürekleri parçalayan mesaj

Eski nişanlısı tarafından öldürülen avukat Dilara Yıldız’ın kardeşi Merve Yıldız'dan yürekleri parçalayan mesaj
28 yaşındaki avukat Dilara Yıldız, eski nişanlısı tarafından zorla götürüldüğü restoranda öldürüldü. Yıldız’ın kardeşi Merve Yıldız'ın sosyal medyadan paylaştığı mesaj yürekleri parçaladı. Merve Yıldız mesajında “Ablam onlarca kadını korudu ama biz ablamı koruyamadık” ifadelerini kullandı.

İş nedeniyle şehir dışında olan Avukat Dilara Yıldız dün evine geldiği sırada eski nişanlısının evde olduğunu fark etti. Eski nişanlısı Oktay Dönmez tarafından kendi evinde darp edilen Dilara Yıldız silah zoruyla Tuzla’da bulunan restorana getirildi. Dilara Yıldız burada eski nişanlısı tarafından öldürüldü.

Dilara Yıldız’ın kardeşi Merve Yıldız ablasının ölümünün ardından sosyal medyada mesaj paylaştı. Dilara Yıldız için susma etiketini kullanan kardeş Yıldız mesajında, “Benim bakmaya kıyamadığım ablam bugün hakkında uzaklaştırma kararı bulunan eski nişanlısı tarafından katledildi! Ablam avukattı, onlarca kadını korudu ama biz ablamı koruyamadık!” ifadelerini kullandı.

Tuzla’da bir restorana zorla götürülen Dilara Yıldız bir süre eski nişanlısıyla konuştuktan sonra restoranda bulunan vatandaşlardan yardım istedi. Vatandaşların olayı polis ekiplerine bildirmesi üzerine olay yerine gelen polis ekiplerini gören katil Oktay Dönmez belinde bulunan tabancayı çıkararak Avukat Dilara Yıldız’a kurşun yağdırdı. Avukat Dilara Yıldız olay yerinde hayatını kaybetti. Katil Oktay Dönmez olay yerinde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

OKTAY DÖNMEZ ÇELİŞKİLİ İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI.

Dönmez, sorgusunda "Tasarlayarak öldürme kastım olsaydı maktul eve geldiğinde öldürürdüm. Öldürme kastım yoktu. Yağma kastım olsaydı eve geldiğinde de zorla senet imzalatırdım. Kendisini zorla alıkoymadım, kendisiyle birlikte el ele evden çıktık. Yemek yemeğe gittik. Ben 3 aydır psikiyatrik tedavi görüyorum, algılama yeteneklerim zayıfladı. Nişanlı olduğumuz süre boyunca almış olduğu para ve altınları vermedi. Yalnızca annemin takmış olduğu takıları verdi. Bana da ''Ben seni kullandım attım'' dedi. Ben bu süreçte maktul tarafından sürekli kullanıldım ve tahrik altında kaldım. Maktul ile yemeğe gittiğimizde maddi zararlarımı senet ile kendisinden alacaktım. Senet vermeyi kabul etti. Gittiğimiz mekana 2 tane mafya kılıklı adam geldi. Gelen kişiler maktulün babasını kast ederek ''Biz onun dostlarıyız, dolu geldik buraya'' dediler" şeklinde konuştu.

"HAVAYA 2 EL ATEŞ ETMEYİ DÜŞÜNÜYORDUM"

Söz konusu kişilerin belinde silah olduğunu düşündüğünü, sonra kendisini polislerin aradığını dile getiren Dönmez, şöyle devam etti: "Dilara''ya ''Bir şikayetin varsa polislere söyle'' diyerek telefonu uzattım. Karşımda oturan genç adam ayağa kalkınca bana sıkacağını düşündüm. Elimi belime atıp havaya 2 el ateş etmeyi düşünüyordum, o anda Dilara panikledi. Ben de cinnet geçirdim ve ne olduğunu anlayamadım. Dilara''nın yerde yattığını ve polislerin bana silah doğrulttuğunu gördüm. Olay bu şekilde olmuştur. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum."

TUTUKLANDI

Hakimlik, şüpheli Oktay Dönmez''in üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumunu gerekçe göstererek sevk edildiği suçlardan tutuklanmasına karar verdi.

İlgili Haberler