Doğu Perinçek, Çin medyasına manşet oldu!

Doğu Perinçek, Çin medyasına manşet oldu!
Çin hükümetinin Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yönelik zulmünü savunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e sosyal medyada birçok vatandaş tepki gösterdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in, Doğu Türkistan'daki Uygur Türkleri'nin Çin'in toplama kamplarında aç ve susuz bırakılarak şiddete maruz kalmasının yalan olduğunu ve kampların eğitim amaçlı olduğunu savunmasının ardından Çin medyasında manşet oldu.

Doğu Perinçek, son olarak Çin medyasında bir yayın kuruluşuna skandal açıklamalarda bulundu. Perinçek’in açıklamaları Çin medyasında geniş yankı bulurken, vatandaşlar ise sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getirdi.

"KARDEŞÇE YAŞIYORLAR"

Uygur Türklerinin yaşadığı zulmü görmezden gelen Perinçek, bölgeye 5 kez gittiğini, Uygur, Kazak, Tatar Türkleri ve Çinlilerin kardeşçe yaşadıklarını iddia etti.

"KAMP DEĞİL EĞİTİM KURUMU"

Kendi dillerini serbestçe konuştuklarını savunan Perinçek, ''Bizim arkadaşlarımız kamp denen eğitim kurumlarını ziyaret ettiler. İnsanlar orada meslekler öğreniyor, İş öğreniyor aynı zamanda Çince öğreniyor” ifadelerini kullandı.

“ÇİNCE ÖĞRETEN EĞİTİM YAPAN KAMPLAR”

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek’in Çin medyasına manşet olmasının ardından Türkiye’de katıldığı bir canlı yayında sarf ettiği sözler ise sosyal medyada tekrardan gündeme geldi. Perinçek, Çin hükümetinin Uygur Türklerine yaptığı zulmü savunarak, "Yalan bunlar yalan. Baştan aşağı yalan. Nasıl Türkiye PKK'yı kesiyor diye propagandalar var bu da onun gibi. Aynı bizim köy enstitüleri gibi meslek öğreten, Çince öğreten, eğitim yapan kamplar" ifadelerini kullanmıştı.

Vatandaşlar, Doğu Perinçek’in açıklamalarına sosyal medya hesabından tepkilerini dile getirdi. Perinçek’e gelen tepkilerden bazıları şöyle: