''Öldürmez misin'' diyerek doktorları hedef gösteren imama soruşturma başlatıldı

''Öldürmez misin'' diyerek doktorları hedef gösteren imama soruşturma başlatıldı
Konya Kayalar Camii’nde doktorları “Öldürmez misin” sözleriyle hedef gösteren imama soruşturma başlatıldı.

Kardiyoloji uzmanı doktor Ekrem Karakaya’nın uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından sağlıkçılar bugün de grevlerini sürdürdü. Konya’da bulunan Kayalar Camii’nde çekilen görüntüler ise tepki çekti. Görüntülerde minbere çıkan imamın, camiye gelen vatandaşlara doktorları hedef gösterdiği görüldü.

TTB’DEN DİYANET’E ÇAĞRI

Kayalar Camisi’nin imamı Ahmet Gür “Dün hastaneler görev yapmadı. Günlük tedavi olacak adam var. Bu neyi getirir? Bu daha fazla doktorun öldürülmesini getirir. Sen hastaneden boş döndün. Doktorlar dedi ki ‘bugün grevdeyiz.’ Öldürmez misin sen, dövmez misin, sövmez misin?” sözleriyle sağlık emekçilerini hedef aldı.

İmam Gür’e Türk Tabipler Birliği’nden (TTB) tepki gelmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı’na çağrı yapan TTB’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“‘Doktorlar dedi ki, bugün grevdeyiz. Öldürmez misin sen? Dövmez misin, sövmez misin?’ Bir din görevlisinin ağzından çıkan bu sözler; şiddete, cinayete, hatta katliama çağrı niteliğindedir! TTB olarak hem Diyanet’i hem de adli makamları derhal harekete geçmeye çağırıyoruz.”

GENEL SAĞLIK-İŞ''TEN SUÇ DUYURUSU

Genel Sağlık-İş Sendikası, Konya Kayalar Camisi imamı Ahmet Gür hakkında suç duyurusunda bulundu.

Genel Sağlık-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu Genel Örgütlenme Sekreteri Tarık Doğan yaptığı açıklamada "Genel Sağlık İş Sendikası olarak, 2 gündür sosyal medyaya yansıyan, bu ve benzeri eylemlerde bulunan ilgililer - şu ana kadar 3 kişi oldu - hakkında, TCK 261 / 1 ve 2 kapsamına giren eylemleri nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz... Meczuplara geçit yok..." dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Konya Valiliği, sağlık çalışanlarını hedef gösteren cami imamı hakkında soruşturma başlattı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“08.07.2022 tarihinde medyaya yansıyan ve camide söylendiği anlaşılan doktorlara/sağlık hizmetine ilişkin ifadelerle ilgili olarak görevli imam hakkında araştırma/soruşturma başlatılmıştır.”

Diyanet İşleri Başkanlığı da imam Gür hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. Kente bir müfettişin gönderildiği de belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bazı sosyal medya mecralarında, Konya ilimizde görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, bir müfettişimiz Konya ilimize gönderilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İlgili Haberler