Dünya ona kilitlendi: Ağzını bıçak açmıyordu, şimdiyse...

Dünya ona kilitlendi: Ağzını bıçak açmıyordu, şimdiyse...
Ağabeyi Kim Jong-un 21 gün ortadan yok oldu. O zamanlar ağzını bıçak açmıyordu. Şimdiyse sert söylemleriyle tanınıyor. Kim Yo-jong'un Dünyanın en merak ettiği kadınlardan biri olduğuna hiç şüphe yok. Gelen yeni haber ise bomba etkisi yarattı.

Güney Kore istihbarat servisinden, tüm dünyada manşetlere çıkan bir iddia geldi. İddia, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Güney kore krizi sırasında aktif rol oynayan kız kardeşi Kim Yo-jong hakkında.

İddia 36 yaşındaki Kim'in ciddi şekilde hasta olduğu spekülasyonlarının ortasında, 21 gün boyunca halkın gözünden kaybolmasından aylar sonra geldi. 

kim-yo-jong-jpg2.jpg

Güney Kore istihbarat servisi, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, kız kardeşi Kim Yo-jong'un da aralarında bulunduğu danışmanlarına daha fazla yetki devrettiğini iddia etti.

Yapılan açıklamada Kim'in hala "mutlak otorite" sahibi olduğu, ancak stresini azaltmak için birçok politika belirleme alanını başkalarına devrettiği belirtildi. İstihbarat servisinin bu bilgileri Perşembe günü parlamentoya aktardığı ifade ediliyor. Milletvekilleri de daha sonra bunları gazetecilerle paylaştı.

kim-yo-jong-jpg3.jpg

Kim'in kız kardeşi Kim Yo-jong'un, diğer görevlerinin yanı sıra Kuzey Kore'nin ABD ve Güney Kore'ye yönelik politikalarından sorumlu olduğu ve "fiilen iki numaralı lider" haline geldiği belirtildi. Ancak Kim'in genel kontrolü elinde tuttuğu ve "halefini belirlemediği" vurgusu da yapıldı.

Ancak bazı uzmanlar bu istihbarata şüpheyle yaklaşıyor. NKNews haber sitesi Kim Yo-jong'un bu ay iki önemli toplantıya gitmediğini yazarken, bazı gözlemciler de onun terfi edilmekten ziyade yetkisinin azaltılmış olabileceği spekülasyonları yapıyor.

kim-yo-jong-jpg4.jpg