Milyonlarca memur ve asgari ücretliyi ilgilendiren açıklama

Milyonlarca memur ve asgari ücretliyi ilgilendiren açıklama
Erol Ermiş, yeni ücretin açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından milyonlarca memuru ve asgari ücretli çalışanları ilgilendiren önemli bir paylaşımda bulundu.

Selin TURŞAK/KAMU SON HABER

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin gerçekleştirdiği üçüncü toplantıdan yeni asgari ücretin "11 bin 402 TL" olduğu kararı çıktı. Yeni asgari ücreti duyuran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan söz konusu maaş güncellemesine ilişkin, "Asgari ücreti hem işçiyi memnun edecek hem de istihdamı koruyacak şekilde belirlemeye gayret ettik. Asgari ücret uzlaşma ile sonlandı. Yeni asgari ücret net 11 bin 402 lira olarak belirlenmiştir" dedi.

Eğitim-Bir-Sen 3 No'lu Şube Başkanı Erol Ermiş, Twitter hesabından asgari ücretin 11 bin 402 TL olmasına ilişkin dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Ermiş, yeni asgari ücretin mütevazi semtlerde ancak ev kirasının karşılanabileceğini belirtti.

Erol Ermiş'in paylaşımı şöyle:

ASGARÎ ÜCRET ve EN DÜŞÜK DEVLET MEMURU MAAŞI

2023 Ocak ayında en duşük devlet memuru maaşı (11.800 TL) asgarî ücretten (8506 TL) %39 fazla iken 2023 Temmuz ayında en düşük devlet memuru maaşının 22.000 lira olması ile birlikte, en düşük devlet memuru maaşı asgarî ücretten (11.402 TL) %93 fazla olacaktır.

Bu duruma göre asgarî ücret, büyük şehirlerin mütevazi semtlerinde ancak ev kirasını karşılamakta, hayat pahalılığı durdurulamadığı takdirde korkarız ki en düşük devlet memuru maaşı da ancak ev kirasını karşılar duruma gelebilecektir. Enflasyonla mücadele başta devletimiz olmak üzere hepimizin önceliği olmalıdır. Aksi takdirde hepimiz maaş artışı ile enflasyon yarışının mağlubu olacağız.

liulliul.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.