Aydın: 4 Kasım kader kurultayı

Aydın: 4 Kasım kader kurultayı
Aydın: 4 Kasım kader kurultayı

Denizli ve Aydın’dan sonra İzmir’de de büyük coşkuyla karşılanan Koray Aydın, MHP Kongresi’nin Türk milletinin

Denizli ve Aydın’dan sonra İzmir’de de büyük coşkuyla karşılanan Koray Aydın, MHP Kongresi’nin Türk milletinin geleceği açısından önemine dikkat çekip, delegelere taşıdıkları tarihi sorumluluğu hatırlattı. Aydın, “Sadece kendi şahsi iradenizi değil MHP’ye oy vermiş 5,5 milyon kişinin de iradesini temsil edeceksiniz” dedi.

Denizli ve Aydın’dan sonra İzmir’de de büyük coşkuyla karşılanan Koray Aydın, MHP Kongresi’nin Türk milletinin geleceği açısından önemine dikkat çekip, delegelere taşıdıkları tarihi sorumluluğu hatırlattı. Aydın, “Sadece kendi şahsi iradenizi değil MHP’ye oy vermiş 5,5 milyon kişinin de iradesini temsil edeceksiniz” dedi.

Haber: Fatih Erboz
MHP’de Genel Başkan adayı olması beklenen Trabzon Milletvekili Koray Aydın Denizli ve Aydın’dan sonra Ülkücülerin İzmir’de düzenlediği iftar yemeğinin onur konuğuydu. İzmir girişinde büyük bir araç konvoyu ile karşılanan Koray Aydın iftar yemeğinde de yaklaşık bin 500 kişilik topluluğa hitap etti. İftara İzmir’in yanı sıra civar illerden gelen partililer ve Üst Kurul Delegeleri de katıldı.
Denizli, Manisa, Kütahya, Aydın’ın eski il başkanları il ve  ilçe yöneticilerinin de iştirak ettiği iftar yemeğinde, Muzaffer Kayıhan (MHP kurucusu), Akın Biliç (eski İzmir il yöneticisi), İlhan Köymen ( eski İzmir il yöneticisi), Murat Koç (eski İzmir il yöneticisi), Yusuf Kırkpınar (eski İzmir milletvekili) gibi MHP İzmir teşkilatının etkin isimleri de hazır bulundu.

Kendisine gösterilen  yoğun ilgiden büyük mutluluk duyduğunu belirten Koray Aydın iftara katılanlara hitaben yaptığı konuşmada, “Sizlerin birliğiniz ve bu muhteşem görüntünüz bize cesaret verdi” dedi.

Delegeye  tarihi görev
Yoğun siyasi takvim içerisinde en önemli olaylardan birinin de MHP Kongresi olduğunu hatırlatan Aydın, Üst Kurul Delegeleri’nin tarihi sorumluluğuna işaret etti. Delegelerin sadece kendi şahsi iradelerini değil MHP’ye oy vermiş 5,5 milyon kişinin de iradesini temsil ettiğini belirterek şöyle konuştu:
 “Bu siyasi takvim içerisinde önümüzde bir de partimizin 4 Kasım’da yapılacak olan siyasal kurultayı var. Büyük kurultay hem Türk milletinin, hem de milliyetçi hareketin geleceğini tayin edecek bir kurultay olacak. Kurultayda oy kullanacak delegeler MHP’ye oy vermiş 5,5 milyon insanın iradesini temsil edecekler, kendi şahsi iradelerini değil. Onun için kurultay delegesi tabanın ve sokağın sesine kulak verecek. Tabanın ve sokağın sesine kulak vermezsek bunun cezasını çekmek ağır olur. Sokakla çatışırsak bunun cezası seçimlerde çıkar. Sokağın sesine uygun yeniden yapılanmayı bu delegelerle gerçekleştireceğimiz için onlara da bu tarihi sorumluluğu hatırlatmayı bir borç biliyorum. 4 Kasım’da yapılacak Kongre, MHP’ye Türk milletine öncülük edecek onun sıkıntılarını dertlerini çözecek yeni bir kadro hareketiyle milletiyle buluşarak iktidar olabileceği bir yolun kapısın açar.”


Susmak kaderimiz değil
Kısa dönemde Türkiye’nin önünde siyasi tarih açısından kritik bir dönemeç olduğunu belirten Koray Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
 “Hepimizi alıştıra alıştıra belli bir noktaya işi getirdiler. Bu işin sonu nereye varırsa varsın demek onların istedikleri şey.
Onların kurmak istedikleri Türkiye’yi istemiyorum diyenler varsa onların da sesini çıkarmaları gerekiyor. Susmak kaderimiz değildir, buna kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Bütün imkanlar hainlerin elinde , çevre kuşatılmış biz yalnız kaldık psikolojisi içinde içinde olanlar  olabilir. Bunun bir tek yolu var o da MHP’nin halka gitmesidir. Halka ulaşması onu uyarmasıdır. Türk milletini ayağa kaldırırsak bu hainlere at oynatacak meydan bırakmayız”


Milletin sahibi MHP
Türk milletini dış politikadaki onurlu duruşunun Türk milliyetçileri tarafından tekrar elde edilebileceğini ifade eden Koray Aydın, şöyle konuştu:
 “Halka giden damarlarını açmış, dalıyla buluşmuş kendi siyasi ideolojisi olan Türk- İslam ülküsüne oturmuş bir milliyetçi hareket Türk milletinin kendisini temsil eder. Milletle buluşan bir siyasal hareketin güçlü bir şekilde sesinin çıkması gerekiyor. Bakın siyasi coğrafyaya MHP’den başka bunu yapabilecek bir parti yok. Küresel düzene eklemlenmekte olan bir CHP de var. Diğerleri bir tarafta, MHP bir tarafta... Bu milletin sahibi MHP’dir. Tarihteki büyük işlerden daha büyüklerini yapmaya aday olan kadrolar MHP ve ülkücü kadrolardır. Bu kadroların da bir ayağa  kalkmaya, kendine gelmeye bir silkinişe ihtiyacı var. Bunu ne zaman yapacağız? Bunu hemen şimdi yapacağız. Sorumluluk almamız gerekir, sorumluluk almak da yiğit durmak demektir. Yiğit duruşumuza kavuşmamız gerekir. Bu vurdum duymazlığa ve tembelliğe isyan etmemiz gerekir, bunun başka yolu yoktur.”




Delege desteği artıyor

MHP’de “değişime” destek veren partililerin İzmir’de tertiplediği iftar yemeğinin onur konuğu Koray Aydın’dı. 56 Üst Kurul Delegesi bulunan İzmir’de halen 30 delege Koray Aydın’a desteğini açıklamış durumda. Önümüzdeki günlerde Aydın’ın destekçilerinin daha da artacağı belirtiliyor.





Eski MHP Kütahya İl Başkanı Nihat Kula:
Koray Aydın Bey hareketi iktidara taşıyacak liderdir



“İzmir’deki gönül dostlarımızın vermiş olduğu bu iftar yemeği birlik beraberlik ve kucaklaşmamıza vesile oldu. MHP bir kongre sürecini yaşıyor. Eksiğiyle kusuruyla hatasıyla il kongreleri tamamlanmadı. Biz Kütahya olarak birlik ve beraberlik içerisinde kongremizi yaptık. Genel Başkan adayı olmasını arzu ettiğim ve düşündüğümüz Koray Aydın Bey’in şeref misafiri olarak katıldığı iftarda bulunmaktan çok mutlu oldum.
Bu harekette ülkücüyüm diyen ve Türk milletini seven insanlar, ülkücü harekete sevdası olan insanların saygıda mecburiyeti olduğunu her zaman ifade ettim.  Amacımız sadece ülkücü hareketin, iktidar yürüyüşünün hareket noktasını başlatmak. Başka hesabımız kitabımız yok. Şahsi ikbal ve hesap peşinde de değiliz. Uzun yıllar bu hareketin içinde mücadele eden insanlar olarak iktidar olmak istiyoruz. Ben Kütahya için söylüyorum biri iki, ikiyi yirmi iki yapmak için yola çıktık. MHP’yi iktidar yapmak istiyoruz. Önce yerel iktidara sonraki süreçte de genel iktidara talibiz. Koray Bey ile geçmiş dönemlerde beraber çalıştım.
Bayındırlık Bakanlığı yaptığı süreç içerisinde İl Başkanıydım. Her zaman söylerim söylemeye de devam edeceğim; Bakanlık kapısından girdiğimizde buram buram ülkücü havanın estiği nadir bakanlıklardan birisiydi. Koray Bey, başarılı performansıyla örnek bir şahsiyettir. Harakette liderlik noktasında da, bizi temsil noktasında da aynı başarıyı göstereceğine şüphemiz yok.”





İki aday yarıştı mevcut Başkan
Necat Karataş güven tazeledi



MHP İzmir 10. Olağan Genel Kongresi, Fuar 1 Nolu Hol’de yapıldı. MHP İzmir İl başkanlığı için mevcut İl Başkanı Necat Karataş ile Akın Biliç yarıştı. 594 delegenin oy kullandığı seçimde, İl Başkanı Necat Karataş 342 oyla yeniden seçildi. Akın Biliç ise 211 oy aldı. Divan Başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın yaptığı MHP İzmir İl Kongresi’ne, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Oktay Vural,  Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, MHP İzmir eski Milletvekili Şenol Bal, MHP İzmir eski İl Başkanı Musavvat Dervişoğlu katıldı.



DEĞERLENDİRME
İzmir’in durumu ile İstanbul tam olarak benzeşmektedir. Türkiye’nin hemen her tarafından göçmen alan, ama buna rağmen “İzmirli seçmenin” ağırlıklı olduğu bu ilde MHP’nin oy oranı yüzde 11 civarında dolaşmaktadır. Yerel seçimlerde bu oran biraz daha düşmektedir. Ağırlıklı olarak CHP’yi tercih eden İzmirli seçmen, MHP’nin dört seçimdir değişmeyen ve İzmirli olmayan adaylarını benimsememektedir. İlçelerin olmadığı gibi il merkezinin de seçim listelerinde bir etkisinin bulunmadığı anlaşılmaktadır. Türkiye’nin üçüncü, Ege bölgesinin en büyük vilayeti olan İzmir’de yüzde 25’in altında oy alınması başarısızlık olarak değerlendirilmektedir. MHP için İzmir’de hedef kitle, artık silinmiş olan DYP ve ANAP gibi yıllarca merkez sağ partileri tercih eden seçmenler olmalıydı. İktidar partisi bu oyların bir bölümünü almış olmasına rağmen, İzmir’de iktidar olan CHP’ye yaklaşamamaktadır.


Yerel seçimlerde alınan oylarla ilgili değerlendirme:
MHP’nin İzmir’de sadece iki belde belediye başkanı vardır. Bu açıdan bakıldığında İstanbul’dan başarılı olduğu söylenebilir.

Ancak, Ege ve Akdeniz kıyı şeridindeki MHP’nin gelişme trendinin İzmir’e pek de yansımadığı görülmektedir. Türkiye’nin hemen bütün illerinden göç alan, fakat ağırlıklı olarak Balkan göçmenlerini barındıran İzmir’de teşkilat yapılanması ve aday tespitindeki tutarsızlık başarısızlığın büyümesine yol açmaktadır. Tabii ki en büyük sebep, Genel Merkez’in güven vermemesidir.