İklim Zirvesi öncesi binlerce kişi yürüdü

İklim Zirvesi öncesi binlerce kişi yürüdü
Paris’te bugün başlayacak dev zirve öncesinde, dünyanın dört bir yanında gösteriler düzenleniyor. Gösterilerin odağında Pasifik adaları var

Deniz seviyesi yükseliyor
Üç aylık olağanüstü halin devam ettiği Paris’te bugün başlayacak İklim Zirvesi öncesinde, Asya - Pasifik bölgesinde binlerce kişi iklim değişikliği konusunda harekete geçilmesi için düzenlenen yürüyüşe katıldı. Avustralya, Bangladeş, Japonya, Yeni Zelanda ve Filipinler’de düzenlenen yürüyüşlere katılanlar Paris’te düzenlenecek İklim Zirvesi’nde çözüm bulunmasını istedi. Gösterilerde, deniz seviyelerinin yükselmesi nedeniyle Pasifik adalarının sular altında kalma riskine dikkat çekildi.

Bin kişi Fransa’ya alınmadı
Öte yandan, Paris’teki saldırılardan bu yana güvenlik riski teşkil ettiği düşünülen bin kişinin Fransa’ya girişine izin verilmediği açıklandı. 13 Kasım’da düzenlenen terör saldırılarından sonra Fransa güvenlik önlemlerini daha da sertleştirdi. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, “Sınır kontrollerinin uygulamaya konmasından bu yana yaklaşık bin kişinin kamu düzeni ve ülkemizin güvenliğine karşı oluşturabilecekleri risk nedeniyle ulusal topraklara girişi engellendi” dedi.