Ehliyette o şart ortadan kalktı 'Sürücüler bayram edecek

Ehliyette o şart ortadan kalktı 'Sürücüler bayram edecek
Karayolları Trafik Kanunu’nda flaş değişikliğe gidildi. Yeni düzenleme ile birlikte ehliyette o şart ortadan kaldırıldı. Milyonlarca sürücü bayram edecek.

2024’ün ilk aylarında milyonlarca sürücüye güzel haber geldi. Karayolları Trafik Kanunu’nda flaş değişiklik yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın ortak olarak hazırladığı trafikte yasal düzenleme çalışmaları tam gaz devam ediyor. Ehliyette bundan sonra yeni dönem başlayacak. Milyonlarca sürücünün bayram edeceği değişiklik yapıldı.

BELGELER OTOMATİK DEVREYE GİRECEK

trafik.jpg

Özellikle B sınıfı ehliyeti olanları kapsayan Karayolları Trafik Kanunu’nunda yapılan değişiklik için düğmeye basıldı. B sınıfı ehliyet sahipleri için “125 cc’ye” kadar olan motosikletleri kullanabilmelerini içeren çalışmalar yapılıyor. Yeni değişiklik ile birlikte bundan sonra direksiyon eğitimini tamamlayıp ehliyetini alan sürücülerin belgeleri otomatik olarak devreye alınacak.

B SINIFI EHLİYETİ OLANLAR DİKKAT

3-rqfv.jpg

Mevcut yasalara göre, B sınıfı ehliyet sahipleri 50 CC motor hacmi olan motosikletleri kullanabiliyordu. Ancak 50 CC'nin üzerindeki motosikletler için motosiklet ehliyeti gerekiyordu. Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, B sınıfı ehliyet sahiplerinin artık o şartın ortadan kaldırılacağını ve 125 CC'ye kadar olan motosikletleri kullanabilmesi için yapılacak düzenlemenin yakın zamanda yürürlüğe gireceğini belirtti. Bununla birlikte, Öztürk, 125 CC'ye kadar motosiklet kullanmak isteyen B sınıfı ehliyet sahiplerinin belirli bir eğitimden geçmeleri gerektiğinin altını çizdi.

EĞİTİM ALMALARI ŞART

b-sinifi-ehliyet-ile-kullanilabilen-125-cc-alti-falcon-motosiklet-modelleri.jpg

Konu hakkında konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın ortak çalışmaları sürüyor. Ben de bir motosiklet kullanıcısıyım ve B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 CC altındaki motosikletleri kullanabilmeleri için eğitim almaları gerektiğini düşünüyorum.

motosiklet-50-cc.jpg

Son zamanlarda motosiklet kaynaklı trafik kazalarında artış var. Bu nedenle, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 CC altındaki motosikletleri kullanabilmeleri için eğitim almaları çok önemli ve gereklidir" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.