Yabancıların maden yatırımı katlandı

Yabancıların maden  yatırımı katlandı
Türkiye'de; 2014'ün Ocak-Ekim döneminde madencilik ve taşocakçılığı sektörüne yapılan uluslararası doğrudan yatırım, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 114 artışla 446 milyon dolara ulaştı.

Söz konusu sektöre gelen uluslararası yatırım, geçen yılın aynı döneminde 208 milyon dolar olarak açıklanmıştı.

Ekonomi Bakanlığı'nın, Ekim ayına ilişkin uluslararası doğrudan yatırım verilerinden derlenen  bilgilere göre, yılın 10 aylık döneminde elektrik, gaz ve su alanına uluslararası doğrudan yatırımlar 1 milyar 55 milyon dolar oldu. Verilere göre, bu dönemde madencilik ve taşocakçılığı sektörü ile elektrik, gaz ve su alanına gelen uluslararası doğrudan yatırımlar ise 1 milyar 501 milyon dolar olarak belirlendi. 

% 114 arttı
Ocak-Ekim döneminde madencilik ve taşocakçılığı sektörüne gelen uluslararası doğrudan yatırım, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 114 artarak 446 milyon dolara ulaştı.

Aynı dönemde; bütün sektörlere uluslararası doğrudan sermaye girişi 6 milyar 866 milyon doları buldu. Enerji alanlarına olan sermaye girişi, toplam sermaye girişinin yüzde 20'den fazlasını oluşturdu. 
Öte yandan; elektrik, gaz ve su alanında faaliyet gösteren uluslararası sermayeli şirketlerin sayısı  1078 olurken, bu rakam madencilik ve taşocakçılığı sektöründe 684 olarak belirlendi.