Her dediği çıkan adam Meriç Köyatası sessizce Türkiye'ye sokulan 10 Milyar doları açıkladı

Her dediği çıkan adam Meriç Köyatası sessizce Türkiye'ye sokulan 10 Milyar doları açıkladı
Ekonomist Meriç Köyatası, ‘Nereden geldiği bilinmeyen para’ olarak nitelendirilen 10 Milyar doların 2021 yılında Türkiye’ye sokulduğu açıkladı.

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı, ekonomist Meriç Köyatası yine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Köyatası paylaşımında; "Nereden geldiği bilinmeyen para’ olarak nitelendirilen 10 Milyar doların 2021 yılında  Türkiye’ye sokulduğu belirterek; “Bu alışık olunmayan derecede büyük bir rakam.” İfadelerini kullandı.

Meriç Köyatası şunları söyledi:

"Merkez Bankası, Türkiye’nin dış dünya ile ekonomik ilişkilerini gösteren “Cari İşlemler Bilançosu” sonucunu açıkladı. Biz buna, kısaca “ödemeler dengesi” ya da sonucu hep eksi çıktığı için de “cari açık”  diyoruz.

Ödemeler dengesi, bir ülkenin o yıl içinde yaptığı ihracatı, ithalatı, turizm gelir ve giderlerini, gelen ve giden yabancı sermaye hareketlerini ve nereden geldiği belli olmayan para hareketlerinin tamamını gösteriyor.

Geçen yıl ithalatımız ihracatımızdan 50 milyar dolar fazla olmuş. Ama turizm gelirleri, yabancı sermaye yatırımları, nerden geldiği bilinmeyen başka gelirler sonucunda açığımız 14 milyar 880 milyon dolara inmiş. Biz buna kısaca Türkiye’nin cari açığı diyoruz.

Nereden geldiği bilinmeyen para, Net Hata ve Noksan olarak adlandırılıyor ve 2021 yılında Türkiye’ye bu yolla tam 10 milyar dolar gelmiş. Bu da alışık olunmayan derecede büyük bir rakam.

Sonuçta Türkiye, 2021 yılında 14 milyar 880 milyon dolar ürettiğinden fazla tüketti. Bu açık iki yolla kapanır. Ya Türkiye’ye yabancı yatırım gelecek. Ki gelmiyor. Türkiye’ye kimse güvenmiyor. Ya da Türkiye’nin dış borcu artacak. Olan bu.

Peki , ürettiğinden fazla tüketince, cari açık artınca ne olur? İyi olmaz. El parasıyla düğün olmaz. Sonuçları kötü olur. Ne olduğu ekli 43 saniyelik videoda…"

İşte o paylaşım:

Videonun orijinalini https://www.youtube.com/watch?v=kMm5hjufLTw adresinden izleyebilirsiniz...

İlgili Haberler