Elon Musk açıkladı. Mars'taki ilk yerleşim yeri buraya kurulacak

Elon Musk açıkladı. Mars'taki ilk yerleşim yeri buraya kurulacak
SpaceX ve Tesla şirketlerinin sahibi olan Elon Musk, Mars'ın yüzeyinde kurulacak ilk üssün hangi bölgede olacağını belirtti. Musk, kolonizasyon konusunda oldukça tutkulu olduğunu belirterek, ilk üs için gezegenin en kuzey noktasını seçti.

Webtekno'dan Hasan Avcıoğlu'nun haberine göre, ABD'li girişimci Elon Musk, Mars'ın yüzeyinde kurulacak koloninin hangi bölgede olacağını açıkladı. Musk, gezegenin en kuzey noktasını işaret eti.

Farklı gezegenlerin kolonizasyonu denildiğinde şu an en muhtemel olan ise kızıl gezegen Mars olarak görülüyor. Farklı gezegenlerin insanlar tarafından kolonizasyonu, genellikle bilim kurgu külliyatında kendine yer bulsa da son yıllarda bu kolonizasyonun gerçekleşme ihtimali daha yüksek sesle dile getirilir oldu.

KIZIL GEZEGENİN EN KUZEYİNE KURULACAK

Ünlü iş insanı, 2020 Mars Society Virtual Convention sırasında Mars'ın yüzeyinde kurulacak ilk üssün bölgesini seçti. Buna göre tesis, kızıl gezegenin en kuzeyine konumlandırılacak. Tamamen buzdan oluşan bu bölge, gelecekteki kolonistlerin solunabilir hava ve enerji için kullanılabilecek.

MARS'A YOLCULUK TEK YÖNLÜ

SpaceX'in Mars'a ilk Starship uçuşunun dört yıl içerisinde gerçekleştirileceğini söyleyen Musk, gelecekteki kolonistlere de uyarılarda bulundu. Mars'a yolculuğun tek yönlü olabileceğini söyleyen Musk, ancak her ne olursa olsun bunun oldukça görkemli olacağını da dile getirdi.