Twitter ve Elon Musk davasında 13 tweet kanıt gösterildi: Daha önceden attığı tweetler başına dert oldu

Twitter ve Elon Musk davasında 13 tweet kanıt gösterildi: Daha önceden attığı tweetler başına dert oldu
Elon Musk ile Twitter arasındaki gerilim satın alınmama kararıyla derinleşmeye deva ediyor. Elon Musk'ın şirketi oyaladığını düşünen yönetim, Elon Musk'ı kendi silahıyla vurmakta kararlı. Musk'ın daha önceden Twitter ile ilgili atmış olduğu 13 tweet davada delil niteliği taşıdı.

Elon Musk’ın Twitter’dan attığı bazı tweet''ler yeniden başının belaya soktu. İddialara göre ünlü milyarderin tweet''lerini Twitter, kendi dava dosyasında kullanacak.

Musk’ın şirket için 44 milyar dolarlık teklifini geri çektiğini açıklamasının ardından sosyal medya devi dava açmaya karar verdi. Bu davada Elon Musk, anlaşmanın şartlarını ihlal etmekle suçlandı ve gönderdiği tweet''ler de kanıt olarak sunuldu. Davada, Musk’ın gönderdiği 13’ten fazla tweet yer aldı. Şikayete göre Musk’ın gönderileri, Twitter’ı küçük düşürmekten kaçınmaya yönelik yükümlülüğünü ihlal etti.

DAHA ÖNCE DE TWEETLERİ DAVALARA KONU OLMUŞTU

Bu durum Elon Musk için bir ilk değil. Daha önce 2020 yılında da Tesla’yı özelleştirmek için belirlediği fiyatın (420 dolar) gerçeği tam olarak yansıtmaması ve gerçek fiyat olan 419 yerine cannabis için sokak ağzında kullanılan bir terim olan 420’yi seçmesi sebebiyle 40 milyon dolarlık bir ceza ve Tesla’nın yönetim kurulu başkanı rolünden ayrılması ve tweet’lerini önceden avukatlarına onaylatmasını şart koşan bir anlaşma ile sonuçlanan bir dava ile karşılaşmıştı.

Bunun dışında, diğer insanlara yönelik gönderdiği hareket içerikli tweet''ler, Tesla hisselerinin yüksek fiyata sahip olduğunu düşündüğünü söylemesi ve benzeri pek çok farklı tweet, Musk’ın kendisini mahkemede bulmasına sebep oldu. Ancak bu son davanın ardından da Musk, halen tweet gönderme tarzında kararlı gözüküyor ve gelecekte de benzeri pek çok dava ile karşılaşabilir gibi duruyor.

İlgili Haberler