Elon Musk’tan Jeff Bezos’a milyar dolarlık çalım. Bezos valizini topladı köyüne geri dönüyor

Elon Musk’tan Jeff Bezos’a milyar dolarlık çalım. Bezos valizini topladı köyüne geri dönüyor
Elon Musk’ın SpaceX adlı firması NASA’nın Artemis projesi kapsamında gerçekleşecek görevde astronotları Ay’a indirecek. 2.9 milyar dolarlık anlaşma sonrası Musk sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Yaşamı çok gezegenli yaparsak, bazı bitkilerin ve hayvanların Dünya'da yok olduğu, ancak Mars'ta hala hayatta olduğu bir gün gelebilir” ifadelerini kullandı.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi''nin (NASA) 1972 yılından sonra Ay’a ilk gerçekleştirilecek insanlı uçuş görevi için önemli bir adım atıldı. NASA’nın Artemis projesi kapsamında gerçekleşecek görevde astronotları Ay’a indirecek olan uzay aracı için dünyanın en zengin iki insanı Jeff Bezos ve Elon Musk karşı karşıya geldi.

Financial Times’ın haberine göre NASA, Musk’ın şirketi SpaceX, Bezos’un şirketi Blue Origin ve Dynetics şirketlerinin projelerini inceledi. Değerlendirmeler sonucunda 2.9 milyar dolarlık anlaşmayla Musk’ın SpaceX şirketi uzay aracını üretme projesini kazanmış oldu. Karar sonrası açıklama yapan NASA’dan Mark Kirasich, “Projeyi önümüzdeki yıllarda daha gerçekçi bütçeler sunan SpaceX’e verdik” dedi.

Musk konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Dragon spacecraft & Falcon 9” rocketlerinde NASA logosunu paylaştı. Musk bir diğer paylaşımında ise, “Yaşamı çok gezegenli yaparsak, bazı bitkilerin ve hayvanların Dünya''da yok olduğu, ancak Mars''ta hala hayatta olduğu bir gün gelebilir” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler