Emekli bayram ikramiyesine ikinci zam 'İktidardan seçim öncesi yeni çalışma'

Emekli bayram ikramiyesine ikinci zam 'İktidardan seçim öncesi yeni çalışma'
Emekli ikramiyelerinin 3 bin TL'ye yükseltilmesiyle birlikte gelen tepkilerin ardından iktidarın seçim öncesi ikramiyelerle ilgili yeni bir çalışma yaptığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emekli ikramiyelerini 3 bin TL'ye yükseltme kararı açıkladı ancak bu miktar emekliler arasında bazı eleştirilere yol açmıştı. Ekonomist Şeref Oğuz'un iddiasına göre, iktidar bu konuda yeni bir çalışma yaparak ikramiye miktarında artışa gidecek.

ZAM ORANLARI GİBİ İKRAMİYEYE DE İKİNCİ ZAM

İktidar 16 Ocak'ta SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 42.57 oranında zam yapmış, ancak bu oran daha sonra yüzde 49.25'e çıkarılarak Emekli Sandığı mensuplarının da aynı oranda artış alması sağlanmıştı. Öte yandan geçtiğimiz yıl 2000 TL olarak ödenen emekli bayram ikramiyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ordu mitinginde yaptığı açıklama ile 3 bin TL'ye yükseltilmişti. Emeklilerin bu artışa tepki göstermesinin ardından, Şeref Oğuz'un belirttiğine göre, emekli ikramiyeleri için yeni bir artış söz konusu.

İŞTE YENİ EMEKLİ İKRAMİYESİ

Oğuz'a göre, Türkiye'deki yüksek enflasyon nedeniyle emekli ücretlerinde kapsamlı bir değişiklik kaçınılmaz hale gelmiş durumda. İlk aşamada, emekli ikramiyelerinin 5 bin TL'ye yükseltileceği ifade ediliyor. Uzman isim, ek zam açıklamasının seçimlere kısa bir zaman kala yapılmasını beklerken, ödeme takviminin henüz netlik kazanmadığı belirtiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.