“Provokasyonlarla kaşı karşıyayız"

“Provokasyonlarla kaşı karşıyayız"
Bahçeli: MHP seçimlerin barışı, huzur ve esenlik içinde geçmesini arzulamakta

HDP failleri bizde aramasın

MHP Lideri Bahçeli, katıldığı televizyon programında, HDP Genel Başkanı Demirtaş’ın iddiaları cevaplandırdı. Bahçeli, “Siyasi iktidarla diyalog içinde olan bir parti, ‘olayların araştırılmasını istiyoruz’ demelidir. MHP’ye ‘bu konularla ilişkiniz var mı’ gibi davette bulunmaları siyasi edepsizliktir” diye konuştu.

 

İftiranın hesabı mutlaka sorulur 

Bahçelİ, Meral Akşener’e yönelik iftirayla ilgili soruya şu cevabı verdi: Türk milleti bu tür iftiraları alçakça bulmaktadır. Türk toplumunun istememesine rağmen geleneklerinde kan davaları vardır. Ve bu kan davalarının özü namusa dayalıdır. Herkes ayağını denk alsın. Bu iftiraların bir gün kendisinden hesabının sorulacağını mutlaka da unutmasınlar.

 

 

İki TV’nin ortak yayınında konuşan MHP lideri Bahçeli, “Seçimleri gölgelemek isteyenler, farklı amaçlara yönlendirmek isteyenler var” uyarısında bulundu.

MHP Genel Baflkanı Devlet Bahçeli, katıldığı TV programında Nazlı Çelik Bilgili’nin sorularını cevapladı. “HDP binalarına eşzamanlı saldırılar düzenlendi. MHP’ye yönelik ithamlarla karşılaşıyor” sorusuna Bahçeli, “Bu tür bir sorunun muhatabı MHP’nin olmaması gerekir. Partimiz prensip itibariyle seçimlerin barışı, huzur ve esenlik içinde geçmesini arzulamakta. 20 siyasi parti seçime katılmakta ve bütün siyasi partilerimize başarılar dilemekte, adaylarını da tebrik etmektedir. Ancak seçimleri gölgelemek isteyenler, farklı amaçlara doğru yönlendirmek isteyenler bazı provokasyon olayları ile Türkiye’yi karşı karşıya bırakıyorlar. MHP’nin HDP’nin bir binasına saldırabilmesi için bir gerekçesi olamaz. HDP’lilerin, bunu MHP dışında aramalarında yarar vardır. Yakinen takip ediyoruz eylemlerin başında veya sonundan herkesin rahatlıkla yapabileceği bozkurt işaretini kullanarak, sloganlar atarak dağılanlar var. 20 siyasi parti içinde provokasyona iki partiyi temel alıyorlarsa burada birilerinin fayda sağlayacağı kanaati doğuyor. Bu da başta sorumlu olan siyasi iktidardır. HDP’nin önce siyasi iktidarın etrafına bakmasında yarar var. Siyasi iktidarla her konuda diyalog içinde olan bir partinin ’Bu defa bizim binalarımıza saldırılar yapılıyor. Güvenlik unsurlarını harekete geçirmek üzere bunların çok yönlü araştırılmasını istiyoruz’ demelerinde yarar vardır. Aksine; kalkıp böyle bir söz yerine, bir partiyi  suçlamaları, siyasi edepsizliktir” dedi. “Siz yıllardır, tabanınıza sokağa çıkmama ve sağduyu çağrısı yapıyordunuz. Yeni bir uyarıda bulunacak mısınız?” sorusuna ise Bahçeli, “Ben bütün siyasi partiler gibi, MHP de teşkilatlarındaki düzenlemelerini genelgelerle yönlendirirler. MHP’nin kayıtları incelenmiş olsa her olayda, her siyasi faaliyette, her seçimde veya parti kurultaylarının düzenlendiği dönemlerde olsun bir genelge yayınlarız ve önemi üzerinde düşüncelerimizi teşkilatlarımızla paylaşırız” dedi.

Herkes ayağını denk alsın

Bahçeli, Meral Akflener’e yönelik büyük tepki çeken iddiayla ilgili soruya şu cevabı verdi: Türk milleti bu tür davranışları, iftiraları, yalanları sevmemektedir ve bunları alçakça bulmaktadır. Meral Akşener Hanımefendi MHP’nin milletvekilidir ve TBMM’nin meclis vekilidir. Böyle bir durum karşısında sabırlı olmasını, soğukkanlı olmasını her yönlü değerlendirmelere karşı biraz da kapalı kalmasını tavsiye ettim. Ama günü saati geldiği vakit 2011 yılı da dahil olmak üzere Türkiye’de kaset olaylarıyla toplumsal tahribat yapan aile yıkımlarına vesile olan ve bazı konularda da Türkiye’yi aşağılayan davranışların bir gün mutlaka hesabı verilir. Bakın Türk toplumunun istenmemesine rağmen geleneklerinde oluşmuş olan kan davaları vardır. Ve bu kan davalarının özü tarla, bağ, bahçenin ötesinde namusa dayalıdır. Tekrar Türkiye’de namusa dayalı kan davalarını yaygınlaştırmaya kalkmak kimseye fayda getirmez. Bu milletin bazen böyle özellikleri de vardır. Herkes ayağını denk alsın. ”