Emekli maaşında yeni rakam belli oldu 'Ünlü gazeteci kulislerden sızdırdı'

Emekli maaşında yeni rakam belli oldu 'Ünlü gazeteci kulislerden sızdırdı'
Ünlü gazeteciler, emekli maaşlarında yeni konuşulan maaş rakamlarını açıkladı.

Ünlü gazeteciler, emekli maaşlarında konuşulan Ankara kulis bilgilerini açıkladı.

Milyonlarca emeklinin yüzde 42,57 olan emekli aylıkları geçtiğimiz günlerde yapılan revize ile yüzde 49,25 olarak belirlenmişti. Fakat bu zam oranının 6 bin 700 TL kök aylığı olan emeklileri etkilememesi büyük tepki çekmişti.

Bu noktada en düşük emekli aylığı 10 bin TL’de kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 senesini 'emekli yılı' ilan etmesi sebebiyle 15 bin TL açlık sınırının altında kalan emekli maaşları da dikkat çekiyor.

emekl-21.jpg

ÇETİNGÜLEÇ: 14 İLA 17 BİN ARASINDA KONUŞULUYOR

Ünlü gazeteciler ise Ankara kulislerindeki yeni gelişmeyi paylaştı. Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetingüleç, Ankara kulislerinde konuşulan net rakamı açıkladı. Özellikle yüzde 33’le en düşük aylığın sınırlanmayacağını belirten Çetingüleç, “Seçimden önce en düşük maaşın 14-17 bin lira arasına çıkarılacağı konuşuluyor. Bu kadar ağır bir tablo içerisinde yer alan emeklileri 10 bin lira maaşla seçime götürmek Hükümet için de çok akılcı bir strateji değil" ifadelerini kullandı.

OĞUZ: AÇLIK SINIRI SEVİYESİNE GELEBİLİR

Ekonomim yazarı Şeref Oğuz da Mehmet Çetingüleç'in kulislerden aldığı bilgiyi daha önceden aktardığı ortaya çıktı. Oğuz, Mart ayında bir düzeltme geleceğini vurgulayarak, "TÜRK-İŞ'in 2023 Aralık ayında açıkladığı açlık sınırı olan 14 bin 431 TL'ye yükseltileceğini düşünüyorum” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.