CHP’li milletvekillerinden Bakan İslam’a protesto

CHP’li milletvekillerinden Bakan İslam’a protesto
TBMM’de dün tartışmalar yaşandı. Genel Kurul’da iktidar ve muhalefet temsilcileri gündem dışı söz alarak hunharca katledilen Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili konuştu.

MHP adına Ruhsar Demirel, CHP adına ise Aytuğ Atıcı partilerinin görüşlerini Genel Kurul kürsüsünde dile getirdi. Atıcı kürsüye Özgecan’ın fotoğrafını astı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın konuşması sırasında bazı CHP’li milletvekilleri Genel Kurul’u terk etti. Bakan İslam’ın konuşmasının ardından iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasındaki sözlü tartışmaya tepki gösteren oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, “Burada şiddeti nasıl önleriz diye konuşuyoruz. Lütfen inandırıcılığımızı kaybetmeyelim. Gösterdiğiniz şu şiddetten dolayı sizi kınıyorum. Biz şiddeti konuşuyoruz. Siz şiddet gösterisi yapıyorsunuz” dedi.

TBMM önünde eylem
Bu arada Anadolu Kadın Hareketi üyesi bir grup, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesini kınamak ve kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla TBMM önünde eylem yaptı. TBMM’nin Dikmen kapısında toplanan grup, üzerinde “Kadına kalkan eller kırılsın” yazılı dövizler taşıdı. Anadolu Kadın Hareketi Başkanı Birsen Temir yaptığı açıklamada 1 yılda 254, 5 yılda ise 5 bine yakın kadının öldürüldüğünü söyledi. Temir, tüm sistemin normalleştirilmesi, toplumun özgürleştirilmesi, evrensel standartların yakalanması ve nefret söylemlerine son verilmesi gerektiğini aksi halde bu ölümlerin bitmeyeceğini savunarak, “Dünyanın tüm kadınları birleşin. Anadolu’nun tüm kadınları mücadeleye devam” diye konuştu.