En yüksek emekli promosyonu veren banka hangisi?

En yüksek emekli promosyonu veren banka hangisi?
Bankalar, emekli promosyon kampanyalarını Temmuz ayında yapılacak zam nedeniyle yeniledi. Vatandaşlar, en yüksek emekli promosyonunu hangi bankanın verdiğini araştırmaya başladı.

Banka promosyonları güncellenmeye başladı. Sabah’tan Mete Dirice’nin haberine göre, enflasyon oranı ve refah payı ile belirlenecek Temmuz zammı öncesi bankalar emekli promosyonları için kesenin ağzını açtı. EYT yasası ile artan emekli sayısı ve yüksek maaş zamları bankaların müşteri kazanma iştahını artırarak emekli promosyonları için düzenlemeyi beraberinde getiriyor.

EK ÖDEME YAPILIYOR

Özel bankalar kendi müşterisi olup emekli maaşı alacaklara özel bankalar ürünlerin kullanılması, yeni emekli müşterisi getirilmesi ve otomatik fatura talimatı gibi birçok şart karşılığında yüksek promosyon ödüyor.

BANKA PROMOSYONLARI BELİRLENDİ

EYT'liler emeklilik hakkı kazandıklarında maaşını nerden alacağı yönünde ister kamu bankası olsun ister özel bankalar olsun seçimini kendisi yapıyor. Bankalar burada müşteri kazanmak için emekli maaşını kendi bünyesine taşıyan her EYT'liye emekli promosyon ödemesi yapacak. Emekli promosyon kampanyaları için EYT yasasıyla yükselmeye başladı. Bankalar aydan aya kampanyaları yeniliyor. EYT'de maaşların bağlanmaya başlanmasıyla beraber banka promosyonları da yeniden belirlendi.

DAHA DA YÜKSELMESİ BEKLENİYOR

Emekli Temmuz zammı öncesinde birçok banka promosyon tutarını 10 bin TL'ye güncelledi. Bu rakam bazı bankalarda ek ödemelerle daha da yükseliyor. Temmuz zammı yaklaştıkça ve sonrasında da emekli promosyon tutarlarının yükselmesi bekleniyor.

EMEKLİ PROMOSYONU BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR?

Başvuru şekli ve şartları EYT'liler ve tüm emekli olacaklar için aynı. SSK veya Bağ-Kur'dan emekli oluyorsanız, e-Devlet üzerinden veya SGK İl/İlçe Müdürlükleri'ne emeklilik başvurusunda bulunurken dolduracağınız Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi'nde maaşınızın yatırılacağı banka tercihini belirtebilirsiniz. Maaş bağlanır bağlanmaz da taahhüt verip ödemenizi alabilirsiniz.

EMEKLİ MAAŞI İÇİN BANKAMI DEĞİŞTİREBİLİR MİYİM?

Banka promosyonunu aldıktan sonra daha cazip bir kampanya çıkarırsa bunu değerlendirebilirsiniz. Burada örnek gösterip bankanızdan tutarı artırmasını isteyebilir ya da başka bankayı tercih edebilirsiniz. Bankayı değiştirmenin herhangi bir cezası yok. Sadece, aldığınız promosyon ödemesinden kalan süreye ait kısmı iade etmeniz gerekiyor.

İşte bankaların yeni emekli promosyonları:

AKBANK

SGK emekli maaşını Akbank'tan alanlara 7.000 TL'ye varan banka promosyonuna ek 3.000 TL chip-para ile birlikte toplamda 10.000 TL ödeme var. Bankadan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı emekli maaşını 01 Haziran – 30 Haziran 2023 tarihleri arasında Akbank'a taşıyan ve 3 yıl boyunca maaşını Bankamızdan almayı taahhüt eden emeklililerimiz 7.000 TL'ye varan promosyondan faydalanabileceklerdir. Buna ek olarak kampanya dönemi içerisinde, aktif Akbank bireysel kredi kartı olmayanlar veya ilk kez Axess veya Wings başvurusu yaparak onaylanan kartını teslim alanlar, 12 ay boyunca tek seferde veya toplamda her ay en az 2.500 TL harcama sözüne 3.000 TL chip-para ile toplamda 10.000 TL ödül fırsatından yararlanabileceklerdir.

GARANTİ BBVA

Emekli maaşını Garanti BBVA'dan alanlara 8.500 TL'ye varan ödeme yapılıyor. Garanti BBVA'dan yapılan açıklamada, "Emekli maaşınızı Garanti BBVA'dan alarak, 7.500 TL'ye varan nakit promosyona ek, kredi kartı ile 500 TL harcamanıza 1.000 TL ödül fırsatı var" denildi.

DENİZBANK

SGK emekli maaşını ilk defa DenizBank'a aktarmayı taahhüt eden ve 3 yıl süre ile maaşını alma sözü veren EYT'lilere, 10.000 TL'ye varan nakit promosyon fırsat var.

ING

SGK (SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı) emekli maaşını ING'ye taşıyarak maaş tutarına göre ek koşulsuz 8.500 TL'ye varan nakit promosyon kazanabilirsiniz. Ayrıca Otomatik Fatura Talimatı'nıza 1.500 TL'ye varan ek nakit promosyondan yararlanarak toplamda 10.000 TL'ye varan nakit promosyon kazanabilirsiniz. Yeni emekliler ve EYT ile emekli olanlar da, emekli maaş promosyonundan yararlanabilirler.

İŞ BANKASI

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan anlaşma ile 1 Kasım 2022 - 30 Haziran 2023 tarihleri arasında geçerli kampanya çerçevesinde ilk emekli maaş ödemesi için İş Bankası'nı tercih eden veya mevcut emekli maaşını İş Bankası'na taşıyan SGK emeklileri (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) 7.500 TL'ye varan promosyon ödemesinden faydalanabiliyor.

KUVEYT TÜRK

Kuveyt Türk, 8.000 TL'ye varan promosyon ödemesi taahüdünde bulunuyor.

Kuveyt Türk'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"SGK emekli maaşı (Emekli Sandığı, SGK, BAĞ-KUR) ödemelerini bankamız aracılığıyla alan ve 30.06.2023 tarihine kadar promosyon başvurusunda bulunan tüm müşterilerimize;

3.500 TL'ye kadar (3.500 TL hariç) emekli aylığı alanlara 4.800 TL,

3.500 TL ile 7.500 TL arasında (7.500 TL hariç) emekli aylığı alanlara 5.600 TL,

7.500 TL ile 10.000 TL arasında (10.000 TL hariç) emekli aylığı alanlara 7.200 TL,

10.000 TL ve üzeri emekli aylığı alanlara 8.000 TL promosyon ödemesi gerçekleştirilmektedir."

TÜRKİYE FİNANS

30 Haziran'a kadar emekli maaşını Türkiye Finans'a taşıyan hak sahipleri, 10.000 TL'ye varan nakit promosyon ve ödül fırsatından yararlanacak.

YAPI KREDİ

Yapı Kredi bankası emekli maaşını taşıyanlara 8.500 TL'ye varan emekli promosyon ödemesi yapıyor. Bankadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"6 Nisan 2023 – 30 Haziran 2023 tarihleri arasında SGK emekli aylığı üç yıl boyunca Yapı Kredi'den alma taahhüdü veren müşterilerimiz 8.500 TL'ye varan nakit promosyon fırsatından yararlanabileceklerdir. Promosyon Taahhütnamesi'nin imzalanması sonrasında ek bir koşul olmadan; bir aylık net gelir 3.499 TL'ye kadarsa 4.500 TL; 3.500 TL-7.499 TL arasındaysa 5.250 TL; 7.500 TL- 9.999 TL arasındaysa 6.750 TL; 10.000 TL' nin üzerindeyse 7.500 TL nakit promosyon ödenir. Ek Ödül Taahhütnamesi'nin imzalanması sonrasındaki 60 gün içerisinde iki yeni fatura ödeme talimatı verilmesi durumunda maaş baremi bağımsız 250 TL ek nakit ödül ödenir."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.