Tez yazmadan yüksek lisans

Tez yazmadan yüksek lisans
Tez yazmadan yüksek lisans

Anadolu ile Köln üniversitelerinin iş birliğiyle Batı Avrupa ülkelerindeki üniversite ve dengi yükseköğrenim mezunlarına sunduğu

Anadolu ile Köln üniversitelerinin iş birliğiyle Batı Avrupa ülkelerindeki üniversite ve dengi yükseköğrenim mezunlarına sunduğu Tezsiz Yüksek Lisans Programı genişletildi. Daha önce sadece İşletme Yönetimi için öğrenci kabul edilen programa, İktisat ve Konaklama İşletmeciliği de eklendi. Bu 3 programa katılmak isteyen lisans sahibi öğrenciler için 2012-2013 öğretim yılı ön kayıt ve giriş sınavı başvuruları, 11 Ağustos’a kadar kabul edilecek.

Başvuran adayların, genel kültür ve yetenek ile yabancı dil sınavı 24 Ağustos’da Köln Üniversitesi’nde yapılacak. Hürriyet’in haberine göre, dersler Türkiye’den gelen öğretim üyeleri tarafından Türkçe olarak yapılacak. İsteyen öğrenciler, Almanca dil sınavını başarmaları halinde Köln Üniversitesi’nden de ders alabilecek. Köln Üniversitesi’nin Türkçe bilen öğrencileri de, AÜ’de kontenjanlı olarak eğitim görebilecek.


Lisans diploması şart
Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Programları Koordinatörü Doç. Dr. Atilla Doğan, sınavlara katılım şartlarıyla ilgili şunları söyledi: ”Tezsiz yüksek lisans programlarına kayıt yaptıracakların, bir lisans diploması sahibi olmaları, genel not ortalamasının en az 2.00/4.00 (50/100), Genel Kültür-Yetenek ve Yabancı Dil sınavlarından, 100 üzerinden en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların Avrupa Birliği ülkelerinin birinde en az 6 aydır yerleşik olmaları ve oturma izni almış olmaları gerekiyor. Genel başvuru koşulları hakkında, www.sosbilens.anadolu.edu.tr sayfasından ya da 0049 221 51 10 46 numaralı telefondan bilgi alınabilir.